Η παραμονή της Λαμίας στην πρώτη κατηγορία είχε την υπογραφή του Λεωνίδα Βόκολου

Λεωνίδας Βόκολος

i

©Intime

Η παραμονή της Λαμίας στην πρώτη κατηγορία είχε την υπογραφή του Λεωνίδα Βόκολου

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:54 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 15.05.2023

Η Λαμία κατάφερε να μείνει στην Stoiximan Super League και αυτό το επίτευγμα είχε τη υπογραφή του Λεωνίδα Βόκολου.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου η Λαμία γνώρισε εντός έδρας την πιο βαριά της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 4-1 κόντρα στον ΟΦΗ. Όλα έδειχναν εκείνη τη στιγμή πως οι Φθιώτες θα ήταν μία από τις ομάδες που θα υποβιβαζόταν.

Στη συνέχεια η διοίκηση πήρε δραστικά μέτρα, καθώς έλυσε τη συνεργασία της με τον Σάββα Παντελίδη και ακριβώς μία ημέρα μετά ανέλαβε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Οι πιθανότητες των «μπλε» για τη παραμονή τους στη πρώτη κατηγορία ήταν λιγοστές. Όμως ο Έλληνας τεχνικός έκανε το αδύνατο δυνατό. Ο 52χρονος τεχνικός εφάρμοσε την δικιά του τακτική, η οποία δεν διέφερε από αυτήν που είχε ως ποδοσφαιριστής δηλαδή την αμυντική λειτουργία.

Η Λαμία ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στον πάγκο της με τον Τζιανλούκα Φέστα. Έπειτα ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από τον Ιταλό, ο Σάββας Παντελίδης, όπου έμεινε στην ομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο, αφότου ανέλαβε ο Λεωνίδας Βόκολος. 

Μετά από 22 αγωνιστικές η Λαμία είχε τη χειρότερη επίθεση με 9 γκολ και μαζί τη χειρότερη άμυνα δεχόμενη 39 γκολ, σημειώνοντας μία νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Βόκολος με το που ανέλαβε την ομάδα δεν το έβαλε κάτω και έκανε τις κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις, όπου απέκτησε τρεις ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Τον Αλεξέι Κοσέλεφ (τερματοφύλακας), Κυριάκο Παπαδόπουλο (κεντρικός αμυντικός) και τον Τζέισον Μεδίνα (επιθετικός).  

Μαζί με τους παίκτες που ήδη υπήρχαν στη Λαμία και τις εύστοχες προσθήκες που έγιναν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι παίκτες που υπήρχαν ήδη στην ομάδα ήταν οι Ρούμπεν Μαρτίνεθ, Βέργος, Αμπαντά, Στάνκο, Τόσιτς. 

Μπορεί να χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση το Σάββατο (13/5) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, όμως η πορεία της Λαμίας από τη στιγμή που ανέλαβε ο Βόκολος ήταν εξαιρετική. 

Σε έντεκα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του 52χρονου τεχνικού, η Λαμία σημείωσε τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. Ακόμη κι όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα στη Νίκαια, ο Λεωνίδας Βόκολος απάντησε με ηρεμία από τον πάγκο. Έμεινε ψύχραιμος και έκανε τις κατάλληλες αλλαγές. Μία από αυτές τις ήταν και ο έμπειρος Τόσιτς, ο οποίος μπορεί να μην έπαιξε πολύ από τότε που ήρθε, όμως τα δύο του γκολ, στα ματς τελικούς με Λεβαδειακό και Ιωνικό, έδωσαν τους βαθμούς στην ομάδα του και την κράτησαν στην πρώτη κατηγορία.