Equipe: «Ανώτερος ο Παναθηναϊκός επί της Μαρσέιγ στην Λεωφόρο»
i

©intime

Equipe: «Ανώτερος ο Παναθηναϊκός επί της Μαρσέιγ στην Λεωφόρο»

Μαρία Δαλιάνη • 10:00 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Η γαλλική εφημερίδα «Equipe» αποθέωσε την εμφάνιση του «τριφυλλιού» στην Λεωφόρο και παράλληλα τόνισε ότι η Μαρσέιγ έχει μπει σε μπελάδες.

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε του Μασσαλούς στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να δείχνει τις διαθέσεις της από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης .  Η εμφάνιση του «τριφυλλιού» δεν πέρασε απαρατήρητη, με την γαλλική εφημερίδα «Equipe» να αποθεώνει την κυριαρχία που έδειξε ο Panathinaikos στο χορτάρι.

Με όμορφο ποδόσφαιρο, ωραία ανάπτυξη παιχνιδιού και τον κόσμο να δίνει τον ρυθμό, ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη. Την άλλη εβδομάδα οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στην Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Μαρθελίνο στην έδρα της (Τρίτη 15/08,22:00) και καλούνται να διατηρήσουν το προβάδισμα που απέκτησαν δικαιωματικά με την εμφάνιση τους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η γαλλική εφημερίδα L'equipe μετά και την επικράτηση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 1-0 ύστερα από τέρμα του Μπερνάρ στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης αποθέωσε του «πράσινους» για τον τρόπο που υπέταξαν τους Μασσαλούς αλλά και για το προβάδισμα που απέκτησαν. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Υπέφερε στη Λεωφόρο η Μαρσέιγ»

Οι Γάλλοι γράφουν κολακευτικά σχόλια για τον Παναθηναϊκό για τη χθεσινή (9/8) του εμφάνιση με την κορυφαία εφημερίδα της χώρας, L’ Equipe να γράφει: «Ο Παναθηναϊκός, πολύ πιο συγκεντρωμένος και με μεγαλύτερη ένταση, επικράτησε της Μαρσέιγ στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ελληνικές προκρίσεις που έχουν ξεχωρίσει απέναντι σε γαλλικές ομάδες!
CHAMPIONS LEAGUE

14:33 - 09.08.2023

Ελληνικές προκρίσεις που έχουν ξεχωρίσει απέναντι σε γαλλικές ομάδες!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ (9/8, 21:00) για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League μετά και την πρόκριση επί της Ντνίπρο. Η αλήθεια είναι πως το γαλλικό πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνεται στα πιο δυνατά της Ευρώπης όμως δεν είναι λίγες οι φορές που οι ελληνικές ομάδες έκαναν την έκπληξη.

Στο καυτό Απόστολος Νικολαΐδης οι Μασσαλοί είχαν μόνο μία πραγματική ευκαιρία και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης υποφέροντας, ακόμη περισσότερο μετά την αποβολή του Τζέφρι Κοντόγκμπια στο 65΄. Ο Μπερνάρ μετουσίωσε σε γκολ την κυριαρχία της ομάδας του πριν από τη λήξη», ανέφερε χαρακτηριστικά το σχόλιο της L΄Equipe, για την μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός.

Να θυμίσουμε πως ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην ιστορική έδρα του καθώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην Μασσαλία οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, εάν πάρουν την πρόκριση στη Γαλλία, τότε θα αγωνιστούν στο Ολυμπιακό Στάδιο στα play offs του Champions League. Από την άλλη, αν δεν τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός, έχει ήδη «κλειδώσει» την παρουσία του στους ομίλους του Europa League και εκεί θα αγωνιστεί επίσης στο ΟΑΚΑ.