Ανακοίνωσε Μαρέσκα η Λέστερ

Έντσο Μαρέσκα

i

©PrtScr youtube

Ανακοίνωσε Μαρέσκα η Λέστερ

Κώστας Τσιακλής 21:54 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 16.06.2023

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα, αποτελεί και επίσημα το νέο προπονητή της Λέστερ.

Η Λέστερ ανακοίνωσε τον Έντσο Μαρέσκα ως το νέο της προπονητή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού υπέγραψε συμβόλαιο και θα έχει την ευθύνη της ομάδας μέχρι και το 2026.

Οι «αλεπούδες» είχαν μια τραγική χρονιά, με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν στη Championship. Αυτό οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας να βγει ξανά στην αναζήτηση προπονητή και τελικά κατέληξε στον πρώην παίκτη του Ολυμαπιακού, Έντσο Μαρέσκα.

Ο πρόεδρος της Λέστερ, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, μίλησε για την επιλογή του και ανέφερε τα εξής: «Ο Έντσο φέρνει έναν συνδυασμό προσωπικότητας, μεθόδου και φιλοδοξίας που ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην ποδοσφαιρική κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Η φιλοσοφία του έχει οικοδομηθεί σε μια πλούσια και ποικίλη καριέρα, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής εκπαίδευσης ως προπονητής, και ταιριάζει με το όραμα που έχουμε για αυτό το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Λέστερ Σίτι.

Το προφίλ του Έντσο μας έχει ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό – ένα συναίσθημα που ενισχύθηκε μόνο όταν τον γνώρισα και ακούγοντας τον ενθουσιασμό του για την πρόκληση που είχε μπροστά του. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνει δεκτός θερμά από τους υποστηρικτές μας και ότι μαζί μπορούμε να επαναφέρουμε την πορεία του συλλόγου προς τη μελλοντική επιτυχία».

Από την άλλη, ο Έντσο Μαρέσκα, πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις και είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος λόγω του συλλόγου [γίνομαι μέλος] και επειδή έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Στην αρχή, ο στόχος είναι να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Από εκεί και πέρα ​​μπορούμε να χτίζουμε μέρα με τη μέρα την ιδέα και τη φιλοσοφία μας και το πιο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κερδίζουμε παιχνίδια.

Πρώτα από όλα, θα δώσουμε το 100 τοις εκατό, απολύτως, γιατί ο σύλλογος το αξίζει αυτό. Είναι δουλειά μας, καθήκον μας να το κάνουμε. Τότε, όπως είπα, μέρα με τη μέρα, βήμα προς βήμα, σίγουρα θα βελτιωνόμαστε».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μαρέσκα είχε περάσει από τον Ολυμπιακό και είχε παραμείνει στην ομάδα από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του επόμενου έτους. Με τους «ερυθρόλευκους» είχε καταγράψει 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο 43χρονος ήταν μέχρι πρότινος ο βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι. Στο παρελθόν είχε αναλάβει θέση πρώτου προπονητή στην Πάρμα αλλά και στην ομάδα κάτω των 23 της Σίτι.