Διάλυση στη Λέστερ: Επτά παίκτες αποχωρούν μετά τον υποβιβασμό

Γιούρι Τίλεμανς

i

©lcfc.com

Διάλυση στη Λέστερ: Επτά παίκτες αποχωρούν μετά τον υποβιβασμό

Κώστας Τόπας 09:02 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 06.06.2023

Η Λέστερ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με επτά ποδοσφαιριστές των οποίων έληγαν τα συμβόλαιά τους τον Ιούνιο, με το όνομα του Γιούρι Τίλεμανς να ξεχωρίζει από τη λίστα.

Η Λέστερ δεν θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην Premier League. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016 και το τρόπαιο του FA Cup το 2021, οι «αλεπούδες» φέτος έμπλεξαν σε σενάρια υποβιβασμού και στο φινάλε δεν τον απέφυγαν μαζί με τις Σαουθάμπτον και Λιντς.

Οπως είναι λογικό μετά από τις εξελίξεις, θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της Λέστερ. Ο σύλλογος επισημοποίησε μέσω ανακοίνωσης την αποχώρηση επτά παικτών που ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους και δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους μόλις λήξει τον Ιούνιο. Ο λόγος για τους Γιούρι Τίλεμανς, Καγκλάρ Σογιουντσού, Ντάνιελ Αμαρτέι, Ναμπαλί Μεντί, Ράιαν Μπέρτραντ, Αγιόθε Πέρεθ και Τετέ, με τους δύο πρώτους να συνιστούν φυσικά τις μεγαλύτερες απώλειες των «αλεπούδων», από τη στιγμή που ήταν βασικά στελέχη της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Ο Τίλεμανς θα αποχωρήσει από την Λέστερ, μετά από πέντε σεζόν και 195 συμμετοχές με απολογισμό 28 γκολ. Ο Βέλγος έφτασε στη Λέστερ το 2019 ως δανεικός από τη Μονακό και έγινε ένας από τους θρύλους του συλλόγου, όντας αρχηγός των «αλεπούδων» πολλές φορές. Ενδιαφέρον για την περίπτωσή του έχουν δείξει αρκετές ομάδες της Premier League, με την Άστον Βίλα να είναι εκείνη που τον παρακολουθεί στενά.