Mέχρι το τέλος της σεζόν προπονητής της Λέστερ ο Ντιν Σμιθ

Ντιν Σμιθ

i

©Print Screen

Mέχρι το τέλος της σεζόν προπονητής της Λέστερ ο Ντιν Σμιθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:00 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 11.04.2023

Η Λέστερ ανακοίνωσε τον Ντιν Σμιθ ως προπονητή της μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως έκανε γνωστό η ομάδα μέσω των social media.

Ο Ντιν Σμιθ είναι και επίσημα προπονητής της Λέστερ μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της ομάδας μέσω των social media.

Ο πρώην προπονητής της Άστον Βίλα, ο οποίος είναι άνεργος από τότε που έφυγε από την Championship ως προπονητής της Νόριτς τον Δεκέμβριο, πρόσθεσε στο προπονητικό του επιτελείο τον πρώην προπονητή των «αλεπούδων», Κρεγκ Σαίξπηρ και τον θρύλο της Τσέλσι, Τζον Τέρι.

Η Λέστερ έχει χάσει τους τελευταίους δύο αγώνες της από τότε που έφυγε ο Μπρένταν Ρότζερς, που σημαίνει ότι βρίσκονται στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα τους αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά είναι μόνο δύο βαθμούς μακριά από την τελευταία της βαθμολογίας Σαουθάμπτον.

Κώστας Χατζηδάκης: Ο ελληνικής καταγωγής επόπτης, η αγκωνιά στον Ρόμπερτσον, η αγάπη στον Παναθηναϊκό και η κόντρα με τον Μαρινάκη (vid)
PREMIER LEAGUE

12:14 - 11.04.2023

Κώστας Χατζηδάκης: Ο ελληνικής καταγωγής επόπτης, η αγκωνιά στον Ρόμπερτσον, η αγάπη στον Παναθηναϊκό και η κόντρα με τον Μαρινάκη (vid)

Ο Κώστας Χατζηδάκης αποβλήθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Αγγλία, καθώς έριξε αγκωνιά στον Άντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο Ανφιλντ. Τα πρώτα του βήματα στην διαιτησία και η κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Σμιθ, ο οποίος θα κάνει προπόνηση για πρώτη φορά την Τρίτη (11/4), δήλωσε στον επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να οδηγήσω την ομάδα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρη, αλλά είναι κάτι που έχουμε βιώσει εγώ και η προπονητική μου ομάδα στο παρελθόν και, με την ποιότητα σε αυτήν την ομάδα και τον αριθμό των αγώνων που απομένουν, είναι πολύ εφικτό. Η πρώτη μας δουλειά είναι να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη και να εμφυσήσουμε πίστη στην ομάδα και ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες αυτή την εβδομάδα», είπε ο 52χρονος τεχνικός. 

Ο πρόεδρος της Λέστερ, Αϊγιαουάτ Σριβανταναπράμπα μίλησε για τον Ντιν Σμιθ, λέγοντας: «Η ηγετική του ικανότητα, η προπονητική και τα κίνητρα του θα είναι μεγάλης σημασίας για εμάς στα επόμενα οκτώ παιχνίδια, καθώς αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Premier League. Έχουμε αντέξει μια προκλητική σεζόν, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχουμε την ποιότητα στην ομάδα μας για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα (της παραμονής)».

Η Λέστερ στράφηκε στον 52χρονο έχοντας κάνει μια κίνηση για τον πρώην προπονητή της Λιντς, Τζέσι Μαρς, να καταρρέει. Ο Σμιθ μπόρεσε να κρατήσει την Βίλα στην πρώτη του σεζόν πίσω στη Premier League και το έκανε σε παρόμοιες συνθήκες σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η σεζόν 2019/20 ξεκίνησε ξανά μετά το lockdown του κορωνοϊού.

Ο πρώτος αγώνας του Σμιθ ως προπονητής της Λέστερ θα είναι το Σάββατο (15/4, 19:30), όπου θα αντιμετωπίσει στο «Έντιχαντ» την πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι