Δίλημμα στην Μπαρτσελόνα με Λεβαντόφσκι

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

i

©PrtScr youtube

Δίλημμα στην Μπαρτσελόνα με Λεβαντόφσκι

Γιάννης Λιβανός 15:29 - 02.03.2024

Το μέλλον του Πολωνού επιθετικού στην Μπαρτσελόνα είναι δυσοίωνο. Η προσφορά και η αφοσίωση του εκτιμάται ιδιαίτερα από τον σύλλογο, ωστόσο ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση, για το αν ο Λεβαντόφσκι θα συνεχίσει ή όχι στους «μπλαουγκράνα».

Τα πάντα για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μοιάζουν να είναι «ανοιχτά» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο ίδιος το ξεκαθάρισε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες: «Δεν έχω σκεφτεί τι θα συμβεί την επόμενη σεζόν».

Ο Πολωνός κεντρικός επιθετικός φαίνεται πως θέλει να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους. Έχει δύο μέτωπα ανοιχτά, ένα με την Μπαρτσελόνα (La Liga και Champions League) και ένα με την Εθνική Πολωνίας (τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 στη Γερμανία). Το μόνο σίγουρο είναι πως το ερχόμενο καλοκαίρι πολλοί σύλλογοι θα του «χτυπήσουν την πόρτα» Στην Αραβία και στις Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα ο Λεβαντόφσκι δείχνει να έχει μεγάλη πέραση εδώ και καιρό.

Οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχουν μπροστά τους ένα μεγάλο δίλημμα για την περίπτωση του Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026, αν και σε αυτό υπάρχει ρήτρα που απαιτεί να παίξει τουλάχιστον το 55% των αγώνων της τρίτης σεζόν του για να ισχύσει το τελευταίο έτος του συμβολαίου του.

Ο μισθός μάλιστα του Πολωνού παίκτη θα κορυφωθεί ακριβώς τη σεζόν 2024-25. Ως εκ τούτου, η απόφαση για το αν ο «Λέβα» θα συνεχίσει να φορά τα «μπλαουγκράνα» είναι στρατηγικής σημασίας.

Αν η Μπαρτσελόνα αποφασίσει να παραχωρήσει τον Λεβαντόφσκι, θα δημιουργήσει μισθολογικά περιθώρια, που θα της επιτρέψουν μια διαφορετική διαμόρφωση της ομάδας. Η καλή σχέση μεταξύ του ατζέντη του παίκτη, Πίνι Ζάχαβι, και του προέδρου του συλλόγου, Τζόαν Λαπόρτα θα μπορούσε να διευκολύνει μια τέτοιου είδους συμφωνία.

Προφανώς, αν η απόφαση των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα είναι ο 35χρονος σέντερ φορ να φύγει από την ομάδα, τότε ο σύλλογος θα ήταν εν μέρει ικανοποιημένος με την απελευθέρωση του μισθολογικού του χώρου. Το ποσό μιας ενδεχόμενης μεταγραφής εξάλλου δεν θα αποτελούσε πρόβλημα.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, ο μελλοντικός προπονητής της Μπαρτσελόνα, θα έχει σημαντικό λόγο στην απόφαση που θα ληφθεί για τον Λεβαντόφσκι. Αν πιστεύει ότι ο παίκτης εξακολουθεί να είναι σε θέση να αγωνίζεται στην ισπανική ομάδα παρά το γεγονός ότι τον Αύγουστο θα γίνει 36 ετών ή αν προτιμά έναν διαφορετικό σχεδιασμό της ομάδας.

Προς το παρόν, ο Λεβαντόφσκι τηρεί σιγή ιχθύος για το εν λόγω καίριο ζήτημα. Μπορεί να μην είναι πλέον στα καλύτερα του, έχει όμως ήδη πετύχει 18 γκολ φέτος και έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η ομάδα να έχει δεκατέσσερις βαθμούς περισσότερους από πέρυσι στο πρωτάθλημα.

Στο Champions League μάλιστα ο Λεβαντόφσκι είναι εξίσου σημαντικός για την Μπαρτσελόνα. Αυτός εξάλλου πέτυχε το γκολ απέναντι στη Νάπολι.

Aυτό που έχει ικανοποιήσει περισσότερο τον σύλλογο και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας είναι η αφοσίωσή του Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός αντί να μείνει άπραγος μετά το άκουσμα της είδησης πως ο Τσάβι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, οργάνωσε ένα γεύμα στο σπίτι του με έναν όρο: να παρευρεθούν όλοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας.

Από εκείνο το γεύμα και μετά, ο Λεβαντόφσκι έχει πετύχει πέντε γκολ σε έξι παιχνίδια, δείχνοντας αποφασισμένος να επαναφέρει την ομάδα σε ένα επίπεδο που να έχει ακόμα πιθανότητες να κερδίσει τις δύο διοργανώσεις στις οποίες είναι «ζωντανή».

Σε δύο εβδομάδες, ο Λεβαντόφσκι θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια να οδηγήσει την Πολωνία στο Euro. που θα διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι. Πριν από αυτό όμως, θέλει να βοηθήσει την Μπάρτσα να κερδίσει μια θέση στα προημιτελικά του Champions League. Αυτό θα κριθεί στη ρεβάνς με τη Νάπολι στις 12 Μαρτίου.