Αυτό είναι το τρικ που χρησιμοποίησε ο Τσάμπι Αλόνσο για να κάνει τη Λεβερκούζεν να σπάσει όλα τα ρεκόρ (vid)

Τσάμπι Αλόνσο/Λεβερκούζεν

Αυτό είναι το τρικ που χρησιμοποίησε ο Τσάμπι Αλόνσο για να κάνει τη Λεβερκούζεν να σπάσει όλα τα ρεκόρ (vid)

Κώστας Τόπας 12:22 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο μίλησε για μια μικρή τακτική λεπτομέρεια που βοήθησε την Λεβερκούζεν να δημιουργήσει μια σεζόν ορόσημο.

Αναμφίβολα η Λεβερκούζεν έγραψε ιστορία τη φετινή σεζόν, πετυχαίνοντας μερικά ιστορικά επιτεύγματα και παίζοντας συναρπαστικό ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση του Τσάμπι Αλόνσο.

Ο Ισπανός τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στον πρώτο τίτλο της Bundesliga, εξαλείφοντας τους αντιπάλους τους και τερματίζοντας την 11χρονη ηγεμονία της Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα. Η Λεβερκούζεν παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν και πριν από μερικές ημέρες έσπασε ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την AS Roma για να επεκτείνει το αήττητο σε 49 αγώνες.

Η Λεβερκούζεν έχει παίξει εξαιρετικά καλά όλη τη σεζόν, αν και έχει σώσει αρκετές φορές την παρτίδα, με γκολ που πετυχαίνει στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων. Αυτή τη σεζόν οι «ασπιρίνες» έχουν σκοράρει 17 γκολ στο 90ο λεπτό ή ακόμα και πιο μετά, γεγονός που αποδεικνύει τη συμπεριφορά τους και την απίστευτη φυσική τους κατάσταση.

Ωστόσο, μια έξυπνη τακτική απόφαση που έλαβε ο Αλόνσο ίσως έπαιξε το ρόλο της. Μετά τη νίκη με 5-1 της Λεβερκούζεν επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης την περασμένη Κυριακή, ο ρεπόρτερ του ESPN Bundesliga, ρώτησε τον Αλόνσο σχετικά με μια απόφαση που παίρνει ο αρχηγός της ομάδας του, Λούκας Χραντέτσκι.

Ο ρεπόρτερ εξήγησε ότι σε 10 από τους προηγούμενους 12 εκτός έδρας αγώνες της, η Λεβερκούζεν είχε επιλέξει να κάνει τους γηπεδούχους να επιτίθεται μακριά από τους γηπεδούχους σκληροπυρηνικούς οπαδούς κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Πολλοί σύλλογοι επιλέγουν να εκφράζουν τις επιθέσεις τους προς τους πιο ένθερμους υποστηρικτές τους στο δεύτερο ημίχρονο για να δώσουν στους εαυτούς τους επιπλέον κίνητρο.

Η επίθεση προς την αντίθετη κατεύθυνση, και η έλλειψη αυτής της πρόσθετης υποστήριξης, μπορεί να βοήθησε τη Λεβερκούζεν να ξεπεράσει τις ομάδες που της έβαζαν δύσκολα σε εκείνα τα χρονικά σημεία ενός αγώνα.

Ο τρόπος που θα επιτεθεί μια ομάδα αποφασίζεται από τον αρχηγό κατά τη διάρκεια της ρίψης του νομίσματος, όπως και το ποιος ξεκινά. Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει αυτή την απόφαση, ο Αλόνσο είπε απλώς: «Ο Λούκας είναι αρκετά σοφός για να ξέρει τι να κάνει.

«Έχουμε τους λόγους μας, δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε όλα, αλλά υπάρχει πάντα ένας λόγος για πολλές μικρές λεπτομέρειες που προσπαθείς να κάνεις. Όταν μπορείς να αποφασίσεις, είναι καλύτερα να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις.

Έχοντας ήδη κατακτήσει την Bundesliga, η Λεβερκούζεν θα ολοκληρώσει ένα ιστορικό τρεμπλ αν κερδίσει την Αταλάντα στον τελικό του UEFA Europa League στις 22 Μαΐου και την Καϊζερσλάουτερν στον τελικό του DFB Pokal στις 25 Μαΐου.