Η Λεβερκούζεν έκανε το τέλειο «πικάρισμα» στη Ρόμα αφού την απέκλεισε (vid)

Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν έκανε το τέλειο «πικάρισμα» στη Ρόμα αφού την απέκλεισε (vid)

Κώστας Τόπας 13:46 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 20.05.2024

Μετά την επική πρόκριση στον τελικό του Europa League, η Λεβερκούζεν βρήκε έναν απίστευτο τρόπο για να «πικάρει» την Ρόμα.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο όχι μόνο έφτασε στον τελικό του Europa League αλλά κατάφερε να σώσει το αήττητο στο 97ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε έναν αγώνα που έχανε 0-2 (αυτό το αποτέλεσμα έστελνε την αναμέτρηση με τη Ρόμα στην παράταση). 

Το εντυπωσιακότερο όλων; Οτι οι πρωταθλητές της Bundesliga έχουν πετύχει 17 γκολ μετά το 90ο λεπτό αυτή τη σεζόν και έχουν σπάσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο αήττητο σε ευρωπαϊκό σύλλογο από τότε που εισήχθησαν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων το 1955.

Αυτή την Λεβερκούζεν ποιος θα την σταματήσει; Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο σημείωσε ευρωπαϊκό ρεκόρ με το μεγαλύτερο αήττητο σερί
EUROPA LEAGUE

08:52 - 10.05.2024

Αυτή την Λεβερκούζεν ποιος θα την σταματήσει; Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο σημείωσε ευρωπαϊκό ρεκόρ με το μεγαλύτερο αήττητο σερί

Αυτή η Λεβερκούζεν δεν λέει να χάσει! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έγινε η ομάδα με το μεγαλύτερο σερί από τότε που υπάρχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Ρόμα, ακολούθησαν συγκινητικές σκηνές, καθώς οι οπαδοί, οι παίκτες και το προσωπικό της Λεβερκούζεν πανηγύριζαν την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα στο Δουβλίνο στις 22 Μαΐου.

Η Λεβερκούζεν έχει κερδίσει τις καρδιές όλων αυτή σεζόν για το συναρπαστικό ποδόσφαιρο και την συμπαθή ομάδα της και πλέον επιδιώκει την κατάκτηση του τρεμπλ, μιας και μετά την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος βρίσκεται τόσο στον τελικό του Europa League όσο και σε εκείνον του Κυπέλλου Γερμανίας.

Με το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στη Ρόμα, ο dj του γηπέδου επέλεξε ένα τραγούδι για να πικάρει τους «τζιαλορόσι». Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το χορευτικό remix του διάσημου ιταλικού τραγουδιού «Bella Ciao».

Το να παίζει αναμφισβήτητα το πιο διάσημο ιταλικό τραγούδι όλων των εποχών ήταν ένας σίγουρος τρόπος για να τρίψει αλάτι στις πληγές της Ρόμα, της οποίας οι παίκτες έχασαν την ψυχραιμία τους με τη Λεβερκούζεν σε αρκετά σημεία του αγώνα.

Το Bella Ciao είναι ένα αντιφασιστικό τραγούδι αφιερωμένο στους παρτιζάνους της Ιταλίας που πολέμησαν ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις εισβολής και τους φασίστες συνεργάτες τους μεταξύ 1943 και 1945 κατά τη διάρκεια της ιταλικής αντίστασης.

Το τραγούδι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σε μια εποχή που το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AfD αυξάνεται σε δημοτικότητα. Τούτου λεχθέντος, το Bella Ciao είναι κάπως σε αντίθεση με τα δεξιά αισθήματα που έχουν εκφράσει κατά καιρούς οι ultras του Λεβερκούζεν αυτή τη σεζόν.