Αυτή την Λεβερκούζεν ποιος θα την σταματήσει; Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο σημείωσε ευρωπαϊκό ρεκόρ με το μεγαλύτερο αήττητο σερί

Λεβερκούζεν

Αυτή την Λεβερκούζεν ποιος θα την σταματήσει; Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο σημείωσε ευρωπαϊκό ρεκόρ με το μεγαλύτερο αήττητο σερί

Κώστας Τόπας 08:52 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 20.05.2024

Αυτή η Λεβερκούζεν δεν λέει να χάσει! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έγινε η ομάδα με το μεγαλύτερο σερί από τότε που υπάρχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν παραμένει άφθαρτη. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο όχι μόνο έφτασε στον τελικό του Europa League αλλά κατάφερε να σώσει το αήττητο στο 97ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε έναν αγώνα που έχανε 0-2 (αυτό το αποτέλεσμα έστελνε την αναμέτρηση με τη Ρόμα στην παράταση). 

Οι «ασπιρίνες» δεν έχουν ξαναχάσει από τότε που ηττήθηκαν την τελευταία αγωνιστική της περυσινής Bundesliga, στις 23 Μαΐου 2023, από την Μπόχουμ, σχεδόν πριν από έναν χρόνο. Και, σε αυτό το μεγάλο διάστημα, έχουν περάσει 49 επίσημοι αγώνες χωρίς ήττα για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, που είναι το μεγαλύτερο σερί από τότε που υπάρχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό το σερί βέβαια δεν είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν δούμε ολόκληρη την ιστορία. Η Σέλτικ ήταν αήττητη σε 62 αγώνες μεταξύ 1915 και 1917, ενώ η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έφτασε τα 60 μεταξύ 1933 και 1935, αλλά τότε δεν περιλάμβανε καμία διοργάνωση εκτός από το πρωτάθλημα. Μάλιστα τα αντίστοιχα εθνικά κύπελλα δεν γίνονταν εκείνα τα χρόνια για διάφορους λόγους.

Το σερί της Λεβερκούζεν μοιράζεται σε 41 νίκες και οκτώ ισοπαλίες ως εξής:

  • 32 αγώνες Bundesliga: 26 νίκες και 6 ισοπαλίες

  • 5 αγώνες DFB Pokal: 5 νίκες

  • 12 αγώνες Europa League: 10 νίκες και 2 ισοπαλίες

Τα δύο ρεκόρ που κυνηγάει

Η πρόκληση για την ομάδα του Αλόνσο δεν τελειώνει εδώ. Τώρα, εκτός από την επέκταση αυτού του σερί, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις. Το ένα είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα τελειώσει ένα πρωτάθλημα χωρίς ήττα από τότε που δημιουργήθηκε η Bundesliga το 1963. Για να το πετύχουν αυτό οι «ασπιρίνες» απέχουν δύο παιχνίδια.

Η άλλη πρόκληση, πιο μακρινή, είναι το μεγαλύτερο αήττητο στην Bundesliga. Το ρεκόρ κατέχει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δεν έχασε σε 53 αγώνες μεταξύ της 10ης αγωνιστικής της σεζόν 2012-13 και της 29ης αγωνιστικής του 2013-14. Για να το ξεπεράσουν, θα πρέπει να συνεχίσουν το τρέχον σερί τους μέχρι την 20η αγωνιστική της επόμενης σεζόν.

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να διεκδικήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 36 χρόνια. Στον τελικό οι παίκτες του Αλόνσο, θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα, με την ομάδα της Serie A να έχει επικρατήσει της Μαρσέιγ με 4-1. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι «ασπιρίνες» έχουν σκοράρει 17 γκολ στο 90ο λεπτό και ύστερα σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν.