Η ασταμάτητη Λεβερκούζεν ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της Μπενφίκα

Λεβερκούζεν

i

© PrtScr

Η ασταμάτητη Λεβερκούζεν ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της Μπενφίκα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:45 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:42 - 19.05.2024

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνεχίζει ακάθεκτη, ενώ πριν μερικές ώρες κατάφερε να ισοφαρίσει το αήττητο σερί 48 αγώνων της Μπενφίκα.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, αφού νίκησε με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 5-1 για την 32η αγωνιστική της Bundesliga και ταυτόχρονα ισοφάρισε ένα σπουδαίο και ιστορικό ρεκόρ.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς, σε ένα πρώτο μέρος με γρήγορο ρυθμό, οι «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Τσάκα, ο οποίος με ένα σουτ από το όριο της περιοχής έκανε το 1-0. Στο 21' η Λεβερκούζεν είχε μια καλή στιγμή για το 2-0 με τον Παλάσιος, ο οποίος τελευταία στιγμή κόπηκε από τους αμυντικούς της Άιντραχτ.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης ισοφάρισε στο 32' με τον Εκετικέ, αλλά δώδεκα λεπτά μετά ο Σικ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Στο 58ο λεπτό ο Παλάσιος από τα έντεκα βήματα έκανε το 3-1 και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Ο Φρίμπονγκ στο 77' έκανε το 4-1 και ο Μπονιφάς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Το τρίποντο αυτό αποτέλεσε ξεχωριστό, καθώς κράτησε για 48ό παιχνίδι αήττητη τη Λεβερκούζεν, ισοφαρίζοντας την καλύτερη μεταπολεμική επίδοση στην Ευρώπη που ανήκει στην Μπενφίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον η ομάδα του Αλόνσο κυνηγάει τα 60 παιχνίδια της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ από το 1935 και τα 62 της Σέλτικ από το 1917 που αποτελούν το ρεκόρ.

Επίσης, το χθεσινό (5/5) διπλό κόντρα στην Άιντραχτ, «έσπασε» και την κατάρα της Φρανκφούρτης, εκεί που οι «ασπιρίνες» μετρούσαν ισάριθμες ήττες στις τελευταίες πέντε σεζόν.