Ο λόγος που η Άιντραχτ θέλει να χάσει σκόπιμα την τελευταία αγωνιστική

Ο λόγος που η Άιντραχτ θέλει να χάσει σκόπιμα την τελευταία αγωνιστική

Κώστας Τόπας 15:06 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 18.05.2024

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπορεί να χρειαστεί να χάσει το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για να προκριθεί στο Champions League, σε μια περίεργη πιθανή ανατροπή στο τέλος της σεζόν στη Bundesliga.

Η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση της Bundesliga και χρειάζεται πέντε βαθμούς από τα τρία τελευταία παιχνίδια της για να εξασφαλίσει ότι θα τερματίσει σε αυτή τη θέση.

Αυτήν τη στιγμή, οι «μαυραετοί» βρίσκονται στην πορεία για την πρόκριση στο Europa League και πρόκειται να είναι η μοναδική γερμανική ομάδα που θα προκριθεί στη διοργάνωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Γερμανία, μέσω των επιδόσεων των συλλόγων της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση αυτή τη σεζόν και της κατάταξης, κέρδισε μια επιπλέον θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν .

Αυτό σημαίνει ότι οι πέντε κορυφαίες ομάδες της φετινής Bundesliga, ΛεβερκούζενΜπάγερν Μονάχου, Στουτγάρδη, Λειψία και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα προκριθούν στη διοργάνωση, με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να μην μπορεί να προλάβει καμία από αυτές.

Όμως η περιπλοκή έρχεται λόγω της πρόκρισης της Ντόρτμουντ στο Champions League. Εάν κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στη ρεβάνς και στη συνέχεια κερδίσει τη διοργάνωση, θα προκριθεί αυτόματα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αν ωστόσο η ομάδα του Τέρζιτς προσπεράσει την τέταρτη Λειψία, τότε οι γερμανικές ομάδες στο Champions League θα είναι πέντε.

Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί ορίζουν ότι εάν η Ντόρτμουντ τερματίσει πέμπτη στο Champions League και κερδίσει τη φετινή διοργάνωση, η επιπλέον θέση πρόκρισης για την επόμενη σεζόν θα πάει στην έκτη θέση - αυτή τη στιγμή είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ως εκ τούτου, χρειάζεται να συμβούν τα δύο παραπάνω σενάρια για να φτάσει στο Champions League. Η Άιντραχτ υποδέχεται τη Λειψία την τελευταία αγωνιστική της σεζόν και ίσως χρειαστεί να χάσει από τον αντίπαλό της για να εξασφαλίσει ότι η Λειψία θα τερματίσει μπροστά από την Ντόρτμουντ στην τέταρτη θέση.

Αλλά τόσο η Λειψία όσο και η Ντόρτμουντ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Στουτγάρδη στην τρίτη θέση, η οποία χρειάζεται ακόμα να κερδίσει τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει ότι θα τερματίσει μπροστά από την Ντόρτμουντ.

Ο τελικός του Champions League θα γίνει την 1η Ιουνίου - δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν της Bundesliga - που σημαίνει ότι δεν θα ξέρουμε ποιες ομάδες θα πάρουν την τελική θέση πρόκρισης από την Bundesliga μέχρι τότε.