Τρομερή Λεβερκούζεν: Εχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και φουλάρει για πρωτάθλημα!

Τσάμπι Αλόνσο

i

©DFL

Τρομερή Λεβερκούζεν: Εχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και φουλάρει για πρωτάθλημα!

Κώστας Τόπας 08:16 - 24.02.2024

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο σημείωσε νέο ρεκόρ στο γερμανικό πρωτάθλημα και φουλάρει για τίτλο!

Η Λεβερκούζεν κέρδισε 2-1 επί της Μάιντς την 23η αγωνιστική της Bundesliga και έκανε 33 αγώνες αήττητο, ξεπερνώντας την ομάδα της Μπάγερν Μονάχου του Χάνσι Φλικ του 2020 και του 2021 στα βιβλία ρεκόρ. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι «ασπιρίνες» πέτυχαν αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα μέσα σε μία μόνο σεζόν.

Η Λεβερκούζεν έχει πλέον 11 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Μπάγερν στην αδιάκοπη επιδίωξή της για έναν παρθενικό τίτλο στην Bundesliga, έχοντας χάσει μόνο βαθμούς σε τέσσερις από τους 23 αγώνες πρωταθλήματος μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Επιπλέον, είναι η μόνη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ανά συντελεστή UEFA που δεν έχει ακόμη γευτεί την ήττα το 2023/24, ενώ οι βαθμοί και οι καταλογισμοί τερμάτων τους (61 και 59, αντίστοιχα) αποτελούν ρεκόρ συλλόγων σε αυτή τη φάση σε μια σεζόν πρωταθλήματος.

Η Λεβερκούζεν θα προσπαθήσει να επεκτείνει το ρεκόρ της απέναντι στην Κολωνία που απειλείται με υποβιβασμό στο ντέρμπι του Ρήνου την επόμενη Κυριακή. Επιπλέον, οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκονται στους ημιτελικούς του Κυπέλλου DFB και στους «16» του Europa League, έχοντας ζωντανές τις πιθανότητες ενός ηπειρωτικού τρεμπλ.

Οι μόνες σημαντικές διακρίσεις του συλλόγου μέχρι σήμερα είναι το Κύπελλο UEFA 1987/88 και το Κύπελλο DFB 1992/93.