Ο Λιβάι Γκαρσία ξέρει πως να πληγώνει τον «αγαπημένο» του αντίπαλο (vids)

Λιβάι Γκαρσία

i

© Intime

Ο Λιβάι Γκαρσία ξέρει πως να πληγώνει τον «αγαπημένο» του αντίπαλο (vids)

Κώστας Τόπας 08:40 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 08.05.2023

Η ΑΕΚ κοντράρεται κόντρα στον Άρη (08/05, 21:00), σε ένα κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, με τον Λιβάι Γκαρσία να επιδιώκει την επιστροφή στα γκολ απέναντι σε έναν αντίπαλο, στον οποίο έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στην καριέρα του.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται απόψε (08/05, 21:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη, κυνηγώντας αποκλειστικά το τρίποντο. Στις δυο αγωνιστικές που απομένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος, χρειάζεται να συγκεντρώσει έστω έναν βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό ώστε να κατακτήσει τον τίτλο, πρώτο από το 2018.  

Επειτα από δύο ισόπαλα αποτελέσματα, η Ένωση θα «κυνηγήσει» το διπλό και έπειτα θα περιμένει ένα... καλό νέο από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εκεί όπου κοντράρονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μιας και η τύχη για τον τίτλο δεν είναι στα χέρια της.

Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις για τα Play Offs, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μιας κι αναδείχθηκε ισόπαλη, δίχως τέρματα, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα, έμεινε στο μηδέν για δύο σερί παιχνίδια. Κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ο Λιβάι Γκαρσία δεν είχε την τύχη με το μέρος του καθώς παρά τις προσπάθειες του να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, έπεφτε πάνω στον Τζολάκη.

Κόντρα στον Άρη όμως, ο 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάκο θα επιδιώξει να επιστρέψει στα γκολ ώστε να χαρίσει και στην ομάδα του το τρίποντο. Αλλωστε, απέναντι στον Άρη ο Λιβάι Γκαρσία γνωρίζει καλά τον τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ο «αγαπημένος» αντίπαλος του, καθώς κόντρα στον Άρη, ο Λιβάι Γκαρσία έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα στην καριέρα του.

Το πρώτο του γκολ ήταν στις 14 Ιανουαρίου του 2021, με μια υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65', χάρη στην οποία η Ένωση επικράτησε 1-0. Ακολούθησαν δύο ακόμη τέρματα από τον Λιβάι Γκαρσία, τα οποία ωστόσο δεν βοήθησαν την ομάδα του να πάρει τη νίκη, καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-2 και στο τέλος ο Άρης πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο τη σεζόν 2021/22. 

Φέτος, ο 25χρονος επιθετικός έχει βρει ήδη δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα κόντρα στον Άρη. Την πρώτη φορά που έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, απέναντι στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης ήταν στο ματς της κανονικής διάρκειας στο Βικελίδης, όπου η Ένωση επικράτησε 2-0 και έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει ακόμα μεγαλύτερο σκορ και το δεύτερο ήταν στον πρώτο γύρο των playoffs στην «OPAP Arena».

Στα φετινά Play Offs, ο Λιβάι Γκαρσία μετράει τρία τέρματα και μία ασίστ. Ωστόσο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Το βράδυ της Δευτέρας (08/05) όμως, ο 25χρονος άσος θα επιδιώξει να επιστρέψει στα γκολ και παράλληλα να βοηθήσει την ΑΕΚ να κατακτήσει τη νίκη, με την οποία ενδεχομένως να της δώσει το πρωτάθλημα έπειτα από πέντε χρόνια.