Λιβάι Γκαρσία: «Σπουδαίο συναίσθημα να παίζεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Λιβάι Γκαρσία: «Σπουδαίο συναίσθημα να παίζεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 13:29 - 30.09.2023

Ο Λιβάι Γκαρσία μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του για την εμπειρία να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ στην Ευρώπη

O Λιβάι Γκαρσία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Newsday» του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, μίλησε τόσο για την εμπειρία του στο Europa League όσο και στου τραυματισμό του, που τον έκανε να εκτιμήσει περισσότερο τη σημασία αυτών των αγώνων.

«Το να είσαι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη είναι πάντα δύσκολο, αλλά είμαι ευγνώμων και ευλογημένος για την ευκαιρία να αγωνιστώ ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες και τις καλύτερες ομάδες. Είναι σπουδαίο συναίσθημα να παίζεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 25χρονος επιθετικός για να αναφερθεί στη συνέχεια στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

«Το παιχνίδι μόνο του γεννά αυτή την ενέργεια και το κίνητρο για να παίξεις, η συγκέντρωση έρχεται φυσικά. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείς να εξηγήσεις, είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις ή να το βιώσεις βλέποντας τον άλλον να αγωνίζεται. Αλλά είναι ειλικρινά σπουδαίες εμπειρίες και το καλύτερο όνειρο ή ευχή κάθε παίκτη να το βιώσει στη ζωή του. Είμαι ευγνώμων που ζω τέτοιες στιγμές».

Για τον τραυματισμό του ο Λιβάι Γκαρσία τόνισε: «Μόνο όταν τραυματιστείς και δεν μπορείς να παίξεις καταλαβαίνεις πραγματικά πόσο σημαντικό είναι και το εκτιμάς όταν είσαι υγιής. Αυτό είναι που με κινητοποιεί να επιστρέψω. Γνωρίζοντας πως η οικογένειά μου είναι πάντα εκεί, τα παιδιά μου, μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω, καθώς ξέρω ότι έχω τόσα στόματα να ταΐσω και ανθρώπους να φροντίσω».

Για την προετοιμασία πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες: «Η προετοιμασία περιλαμβάνει πιο ελαφριές προπονήσεις, επειδή το πρόγραμμα είναι γεμάτο με παιχνίδια πρωταθλήματος τρεις ή τέσσερις μέρες πριν. Έτσι οι προπονήσεις αφορούν δουλειά στην τακτική».

Τέλος, ο Λιβάι Γκαρσία μίλησε για το γεγονός ότι είναι ο πιο εμβληματικός παίκτης του Τρινιντάντ και Τομπάγκο: «Για να είμαι ειλικρινής, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα. Δεν ήταν πρόθεσή μου, αλλά φαντάζομαι ότι μέσω σκληρής δουλειάς μπορείς πάντα να βρεις τον δρόμο σου και δούλεψα σκληρά και συνεχίζω να το κάνω. Είναι η αρχή των μεγάλων πραγμάτων που έρχονται, οπότε είναι μια ευλογία και είναι ευγνώμων για την κατάσταση αυτή τη στιγμή».