Η τρομακτική εικόνα από το κινούμενο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν το 2018 (vid)

Η τρομακτική εικόνα από το κινούμενο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν το 2018 (vid)

Sportal newsroom 12:02 - 30.09.2023

Ένα βίντεο που είχαν τραβήξει οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ το 2018 για το Champions League, με την ταλάντωση του πάνω διαζώματος του ΟΑΚΑ είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσει το ΟAKA, καθώς μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα». Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε έπειτα από σχετική μελέτη, στην οποία αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΟΑΚΑ εμφανίζει προβλήματα. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Μπάγερν Μονάχου στους ομίλους του Champions League, είχε διαπιστωθεί και τότε πρόβλημα στο κινούμενο πάνω διάζωμα. Στέλεχος της UEFA που βρισκόταν στο στάδιο παρατήρησε μια απίστευτη ταλάντευση στην κερκίδα των οπαδών της γερμανικής ομάδας κάθε φορά που εκείνοι χοροπηδούσαν πάνω κάτω και φώναζαν συνθήματα για την ομάδα τους.

Τότε μάλιστα, σύμφωνα με την ΓΓΑ δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας για την ταλάντωση και την καταλληλότητα ή όχι του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

«Σχετικά με το ερώτημα της UEFA στην ΕΠΟ για την ταλάντωση του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, ενημερώνουμε ότι η ΓΓΑ έχει λάβει γνώση και έχει δώσει εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας», ήταν η σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ.