Ο Κλοπ είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες στον πάγκο της Λίβερπουλ

Γιούργκεν Κλοπ

i

©intime

Ο Κλοπ είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες στον πάγκο της Λίβερπουλ

Κώστας Τσιακλής 10:44 - 22.09.2023

Ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ που φτάνει τις 50 ευρωπαϊκές νίκες.

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της ΛΑΣΚ και ο Γιούργκεν Κλοπ έγραψε ξανά ιστορία. Συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνικός είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες στον πάγκο των «κόκκινων» αφού έγινε ο πρώτος που φτάνει τις 50 σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει από τη ΛΑΣΚ στην Αυστρία όμως έκανε την τέταρτη ανατροπή της φέτος και πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 1-3. Αυτή η επιτυχία είναι άκρως σημαντική για τον Γιούργκεν Κλοπ καθώς ο Γερμανός είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες ευρωπαϊκές νίκες στον πάγκο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ. 

Συγκεκριμένα ο Κλοπ έφτασε τις 50 νίκες (σε 82 ματς) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη Λίβερπουλ και άφησε πίσω του τον Ράφα Μπενίτεθ που έμεινε στις 49. Δέκα λιγότερες έχει ο Μπόμπ Πέισλι, με τον Μπιλ Σάνκλι να έχει 34. Η πρώτη νίκη του Κλοπ με τους «κόκκινους» στην Ευρώπη ήρθε στις 05 Νοεμβρίου του 2015, όταν η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 1-0 της Ρουμπίν Καζάν χάρη σε γκολ του Τζόρντον Άιμπ.

Ο Κλοπ μίλησε για αυτό το γεγονός μετά τον αγώνα με τη ΛΑΣΚ και ανέφερε τα εξής: «Ας το πω έτσι, αν εξακολουθώ να έχω 50 μετά τη φάση των ομίλων, τότε ακόμα και αν έχω τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη ως προπονητής της Λίβερπουλ, τότε όλοι θα το μισήσουν αυτό! Είναι ωραίο. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά είναι καλό που έχουμε κερδίσει τόσες πολλές φορές και έχουμε συχνά προκρίσεις σε τελικούς».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δύο σερί του Κλοπ συνεχίστηκαν μετά και τη νέα νίκη της ομάδας του. Συγκεκριμένα η Λίβερπουλ είναι αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ο Γερμανός είναι αήττητος και στα επτά παιχνίδια του με τους «κόκκινους» στη φάση των ομίλων του Europa League.