Ο Σαλάχ έσπασε ρεκόρ 17 ετών του Ανρί κι έγινε ο πρώτος σκόρερ των Άγγλων στην Ευρώπη (vid)

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Σαλάχ έσπασε ρεκόρ 17 ετών του Ανρί κι έγινε ο πρώτος σκόρερ των Άγγλων στην Ευρώπη (vid)

Κώστας Τόπας 10:34 - 27.10.2023

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίχτυα στην εμφατική νίκη της Λίβερπουλ επί της Τουλούζ με 5-1 και με αυτόν τον τρόπο έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ 17 ετών που διατηρούσε ο Τιερί Ανρί στην Ευρώπη.

Το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ για τη Λίβερπουλ κόντρα στην Τουλούζ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την εμφατική νίκη των «Reds» με 5-1.

Μπορεί το γκολ του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού να μην ήταν καθοριστικό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μιας και το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί, ωστόσο αλλά ήταν αρκετό για τον «Φαραώ» να σπάσει ένα ρεκόρ που κατείχε ο Τιερί Ανρί για 17 χρόνια. Ο Γάλλος παλαίμαχος επιθετικός σημείωσε 42 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την Άρσεναλ, το τελευταίο από αυτά κόντρα στην Πόρτο τον Σεπτέμβριο του 2006.

Το ρεκόρ του με τα περισσότερα ευρωπαϊκά γκολ από παίκτη της Premier League διατηρήθηκε για περισσότερο από μιάμιση δεκαετία. Ωστόσο, ο Σαλάχ ξεπέρασε τον Ανρί με το δεύτερο γκολ του στο Europa League αυτή τη σεζόν, ενώ παράλληλα μετράει 41 τέρματα που έχει πετύχει στο Champions League με τα χρώματα της Λίβερπουλ.

Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Σαλάχ στη σεζόν ήρθε στη νίκη με 3-1 εκτός έδρας στη ΛΑΣΚ. Η τελευταία νίκη, με πέντε τέρματα έναντι ενός εναντίον της Τουλούζ, είδε επίσης τους Ντιόγκο Τζότα, Γουατάρου Έντο, Ντάργουιν Νούνιες και Ράιαν Γκράβενμπερτς να βρίσκουν δίχτυα.