Ο Σαλάχ κάνει τη διαφορά στην Premier League βάζοντας τέλος στην... ανομβρία με ρεκόρ

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Σαλάχ κάνει τη διαφορά στην Premier League βάζοντας τέλος στην... ανομβρία με ρεκόρ

Κώστας Τόπας 08:40 - 09.10.2023

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ που σκόραρε για έβδομη φορά σε βάρος των «γλάρων» έφτασε τα πέντε γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις στην Premier League κι απέδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα με την Λίβερπουλ.

Η Μπράιτον ανάγκασε τη Λίβερπουλ στη δεύτερη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα, αφού οι «Reds» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, δίχτυα βρήκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος όπως φαίνεται βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Αρχικά, στο 40' ο «Φαραώ» μετά από ασίστ του Νούνιες ισοφάρισε και τέσσερα λεπτά μετά από την άσπρη βούλα ο Αιγύπτιος έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Ο Σαλάχ δεν είχε σκοράρει για επτά διαδοχικά ματς εκτός έδρας σε επίπεδο Premier League. Ωστόσο, αυτό το αρνητικό σερί έλαβε τέλος σε μόλις ένα ημίχρονο αρκούσε. Πλέον, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Μπράιτον, που την έχει πληγώσει 8+ φορές στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας τον Χάρι Κέιν!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα πέντε γκολ και τις τέσσερις ασίστ σε οκτώ αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί στην Premier League. Ολα αυτά λίγες εβδομάδες αφότου το μέλλον του στη Λίβερπουλ έμοιαζε αβέβαιο, μιας και η Αλ Ιτιχάντ ήταν έτοιμη το περασμένο καλοκαίρι να πυροδοτήσει τη «βόμβα» με την απόκτηση του «Φαραώ».

Ενα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι και οι πέντε ασίστ του Ντάργουιν Νούνιες στην Premier League ήταν για γκολ που σημείωσε ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Πρόκειται για τις περισσότερες ασίστ από κάθε παίκτη στην ιστορία της Premier League αποκλειστικά για έναν συμπαίκτη.