To Κατάρ έχει ως προτεραιότητα την εξαγορά της Λίβερπουλ!
i

Κώστας Τσιμίκας/©Intime

To Κατάρ έχει ως προτεραιότητα την εξαγορά της Λίβερπουλ!

Κώστας Τόπας 08:13 - 16.01.2023

Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξαγορά των μετοχών της Λίβερπουλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία.

Η Λίβερπουλ ενδέχεται σύντομα να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η Fenway Sports Group γνωστοποίησε πως ο σύλλογος τίθεται προς πώληση με το κατάλληλο αντίτιμο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, το Κατάρ εμφανίζεται ως υποψήφιο για την αγορά του πακέτου των μετοχών του αγγλικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνει προτεραιότητα στην εξαγορά της Λίβερπουλ και ενδιαφέρεται σοβαρά, όμως το deal δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά τις φήμες που κάνουν λόγο για συμφωνία.

Από την πλευρά της μάλιστα η «Telegraph» τονίζει ότι γίνεται μάχυ μεταξύ φορέων και επενδυτών από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ τόσο για τη Λίβερπουλ, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επίσης είναι προς πώληση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ, κατέχει την Παρί Σεν Ζερμέν από το 2011, μέσω της Qatar Sports Investments, του επιχειρηματικού βραχίονα της χώρας, ενώ τον περασμένο Οκτώβρη απέκτησε το το 21,67% των μετοχών της Μπράγκα για 80 εκατομμύρια ευρώ.