Αντίπαλοι ΑΕΚ: Νέα ήττα για τη Μαρσέιγ, έχασε 3-2 στο ντέρμπι με τη Μονακό στο ντεμπούτο του Γκατούζο

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Νέα ήττα για τη Μαρσέιγ, έχασε 3-2 στο ντέρμπι με τη Μονακό στο ντεμπούτο του Γκατούζο

Γιώργος Σακελλαρίου 00:06 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 01.10.2023

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε δύο φορές στο Μονακό, αλλά ηττήθηκε από την αντίπαλό της με 3-2.

Ο Τζενάρο Γκατούζο στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Μαρσέιγ ήθελε ένα σημαντικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής εκτός έδρας με τη Μονακό.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στην τρίτη και τέταρτη αγωνιστική του Europa League είχε στην πλάτη της την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν με 4-0 κι έψαχνε μία ανάσα. Φάνηκε ότι θα πάρει τη νίκη, αφού προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια και μάλιστα δύο φορές στο ματς, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-2! Έτσι, έμεινε τέσσερα ματς πλέον χωρίς νίκη, ενώ η Μονακό με τον θρίαμβο επί των Μασσαλών πέρασε στην κορυφή!

Γκολ στα 32 δευτερόλεπτα!

Η Μαρσέιγ μπήκε στο ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ιλιμάν Εντιαγέ εκτέλεσε για το 0-1 και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί για το τρίποντο.

Η Μονακό, όμως, δεν παραδόθηκε. Δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ και στο 8’ ο Ακλιούχε με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πάου Λόπες για το 1-1. Στο 10’ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Φοφανά και στο 18’ η Μαρσέιγ πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Εντιαγέ γύρισε από δεξιά και ο Ζιγκό με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το 2-1 για τους Μασσαλούς.

Ανατροπή

Η Μονακό και πάλι είχε άμεση απάντηση. Ο Μπαλογκούν στο 23’ ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα τρελό πρώτο ημίωρο στο «Λουί Ντε».

Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ξεκίνησε με γκολ για τη Μονακό. Ο Ακλιούχε εκτέλεσε τον Πάου Λόπεζ για το 3-2 και πλέον η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο άρχισε να κυνηγάει το σκορ. Πίεσε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό.

Μονακό (Άντι Χίτερ): Κεν, Μαγκάσα, Μαριπάν, Γιάκομπς (75’ Ντιατά), Σινγκό, Ζακάρια (90' Καμαρά), Φοφανά, Βάντερσον, Ακλιούχε (75’ Ματάζο), Μπαλογκούν (83’ Μποαντού), Μπεν Γεντέρ.

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Πάου Λόπεζ, Μουρίγιο, Ζιγκό, Εμπεμπά, Κλος, Ρονγιέρ, Ουναχί (83’ Καρβάλιο), Βερετούτ, Εντιαγέ (48’ Αρίτ), Ομπαμεγιάνγκ, Κορέα (75’ Σαρ).