Ligue 1: «Κάζο» για τη Λιόν, συνεχίζουν τη μάχη για δυάδα οι Λανς και Μαρσέιγ
i

©SS Twitter

Ligue 1: «Κάζο» για τη Λιόν, συνεχίζουν τη μάχη για δυάδα οι Λανς και Μαρσέιγ

Sportal newsroom 00:04 - 15.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 15.01.2023

Η Λιόν ηττήθηκε από το Στρασβούργο, την ώρα που Μαρσέιγ και Λανς πήραν τις απαραίτητες νίκες για τη μάχη που δίνουν όσον αφορά τη δεύτερη θέση.

Λανς και Μαρσέιγ έκαναν το καθήκον τους και νίκησαν τις Οσέρ και Λοριάν αντίστοιχα, την ώρα που η Λιόν υπέπεσε σε «γκάφα» χάνοντας από τη Στρασμπούρ, η οποία παλεύει με τον υποβιβασμό.

Αφενός, οι «Μασσαλοί» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως έμειναν πίσω στο σκορ από γκολ του Τερεμάς Μοφί (29’). Την ισοφάριση έφερε ο Κολάσινατς (38’) και ακολούθησε η ανατροπή από τον Σάντσες στο δεύτερο μέρος (53’). Η «χαριστική βολή» ήρθε στο 59ο λεπτό από τον Βερέτου, ο οποίος «κλείδωσε» και το τρίποντο.

Αφετέρου, οι Αρτεσιανοί δεν είχαν την ίδια δυναμική με τη Μαρσέιγ, ωστόσο ένα γκολ ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη, κόντρα σε έναν αντίπαλο που κατέληξε να παίζει με 10 παίκτες. Στο 59ο λεπτό ο Φρανκόβσκι εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 μέτρα και έξι λεπτά αργότερα ο Τουρέ αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Τέλος, το Στρασβούργο «έκλεψε» σημαντικό βαθμό από τη Λυών, η οποία έκανε μία ακόμα «γκέλα» στο πρωτάθλημα. Ο Αχολού με πολύ όμορφο τρόπο έκανε το 0-1 στο 29ο λεπτό και μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ντιαλό… έβαλε δύσκολα με το 2-0 που πέτυχε. Η γηπεδούχος μείωσε με πέναλτι του Λακαζέτ, όμως η προσπάθεια της έμεινε εκεί.