Με αφιονισμένο Εμπαπέ η Παρί διέλυσε με εξάρα τη Μονπελιέ - Χαμός με πέντε ομάδες παλεύουν για την έξοδο στο Champions League

Με αφιονισμένο Εμπαπέ η Παρί διέλυσε με εξάρα τη Μονπελιέ - Χαμός με πέντε ομάδες παλεύουν για την έξοδο στο Champions League

Στέλιος Βαρδάκης 23:57 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 18.03.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν με τρία γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ ισοπέδωσε με 6-2 τη Μονπελιέ. Μονακό, Λιλ, Μπρεστ, Νις και Λανς μάχονται για την έξοδο στο Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν απομένει να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο.

Όσο έχει κέφια, όμως, η ίδια και ο Κιλιάν Εμπαπέ θα σκορπάει και θέαμα. Για την 26η αγωνιστική της Ligue 1 οι πρωταθλητές φιλοξενήθηκαν από τη Μονπελιέ. Έπειτα από τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αποφάσισαν σε μία δύσκολη έδρα και κόντρα σε αντίπαλο που μάχεται για την παραμονή, να παρουσιαστούν σοβαροί. Με τρία γκολ του Εμπαπέ, διέλυσαν τη Μονπελιέ με 6-2 και βρίσκονται πλέον στο +12 από τη δεύτερη Μπρεστ.

Στο 14’ ο Βιτίνια σημείωσε το 1-0 και στο 22’ ο Εμπαπέ πέτυχε το 2-0. Η Μονπελιέ το πάλεψε και στο 30’ ο Νορντίν μείωσε σε 1-2, ενώ στο 45’+2’ ο Σαβανιέ με πέναλτι έκανε το 2-2.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο, μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο και με αφιονισμένο τον Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ στο 50’ με απίθανη εκτέλεση εκτός περιοχής έκανε το 3-2, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι.

Στο 53’ ο Κανγκ-Ιν έκανε το 4-2 από ασίστ του Μουανί και στο 63’ ο Εμπαπέ πέτυχε το 5-2. Το τελικό 6-2 διαμόρφωσε ο Μέντες στο 89’.

Η Μονακό, αντίθετα, απέτυχε εντός έδρας να νικήσει τη μαχητική Λοριάν που κινδυνεύει με υποβιβασμό και να περάσει δεύτερη αυξάνοντας τις πιθανότητες για το Champions League. Η Λοριάν προηγήθηκε στο 1’ με αυτογκόλ του Σινγκό και στο 27’ έγινε το 1-1 με αυτογκόλ του Μεντί. Στο 60’ ο Φοφανά πέτυχε το 2-1 για τη Μονακό, αλλά το σοκ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 95’ με τον Μπακαγιόκο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Νωρίτερα, σε ένα ματς με ένταση και αρκετές φάσεις, Μπρεστ και Λιλ ήρθαν ισόπαλες 1-1. Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ, με το δέκατο τέρμα του στο 2024 (πρώτος σκόρερ του νέου έτους ανάμεσα στους παίκτες που αγωνίζονται στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), άνοιξε το σκορ στο 67’ για τους «λιλουά», που είναι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, αν αποκλείσουν την Άστον Βίλα και οι Πειραιώτες τη Φενέρμπαχτσε. Ο Σατριάνο, όμως, ισοφάρισε στο 80’ κι απέτρεψε δεύτερη διαδοχική ήττα για τη Μπρεστ (μετά τη Λανς).

Η Λιλ ανέβηκε τέταρτη, ισόβαθμη με τη Νις, και συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.