Πρωταθλήτρια η Παρί Σεν Ζερμέν, 43 τίτλους ο Μέσι - Στους ομίλους του Champions League η Λανς

Πρωταθλήτρια η Παρί Σεν Ζερμέν, 43 τίτλους ο Μέσι - Στους ομίλους του Champions League η Λανς

Sportal newsroom 00:04 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 28.05.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν, παρά το 1-1 εκτός με τη Στρασμπούργκ, κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα. Η Λανς νίκησε 3-0 την Αζαξιό και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ενώ η Ναντ αγγίζει τον υποβιβασμό!

Η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως αναμενόταν κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το ενδέκατο στην ιστορία της και ένατο τα τελευταία έντεκα χρόνια. Δεν το πήρε το 2017 και το 2021. Φυσικά δεν αποτελεί κάποια τεράστια έκπληξη για την πάμπλουτη ομάδα των Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ. Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής στο πλαίσιο της 37ης - προτελευταίας - αγωνιστικής της Ligue 1, άνοιξε το σκορ στον εκτός έδρας αγώνα με τη Στρασμπούργκ, αλλά ο Γκαμεϊρό στο 79' διαμόρφωσε το τελικό 1-1, αλλά αυτό λίγο ενόχλησε τους Παριζιάνους. 

Αυτό ήταν και το 43ο «διαμάντι» στο μοναδικό στέμμα του Λιονέλ Μέσι με τους τίτλους της καριέρας του, ισοφαρίζοντας πλέον σε τρόπαια τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες. 

Η Λανς, παράλληλα, τη νέα σεζόν θα παίζει στους ομίλους του Champions League, αφού νίκησε την Αζαξιό άνετα εντός έδρας με 3-0 κι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση. Έτσι, γυρίζει στη σπουδαία διοργάνωση έπειτα από 22 χρόνια. 

Συνεχίζεται το δράμα μεταξύ Παρί και Εμπαπέ: «Νομίζει ότι είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς»
LIGUE 1

12:56 - 26.05.2023

Συνεχίζεται το δράμα μεταξύ Παρί και Εμπαπέ: «Νομίζει ότι είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς»

Αρκετά είναι τα αρνητικά σχόλια που έχει συγκεντρώσει ο Κιλιάν Εμπαπέ από τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά την απόφασή του να μείνει ελεύθερος στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Η Λιλ με τη νίκη της επί της Ναντ με δύο εύστοχα πέναλτι του Ντέιβιντ, μπήκε σφήνα σε Ρεν και Μονακό και για την ώρα έχει στα χέρια της το εισιτήριο του Europa League, αφού οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν 2-0 απ' τη Ρεν.

 Η ήττα της Ναντ στην έδρα της Λιλ ήταν σχεδόν καταδικαστική για τα «καναρίνια», διότι η Οσέρ (1-1 εκτός με την αδιάφορη και Κυπελλούχο Τουλούζ) αύξησε τη διαφορά στους δύο βαθμούς και πλέον δύσκολα θα αποφύγει την 17η θέση που οδηγεί στη Ligue 2, διότι την 38η και τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να «γκελάρει» η Οσέρ στην έδρα της απέναντι στη Λανς και την ίδια ώρα η Ναντ να νικήσει εντός έδρας την Ανζέ.