«Τρίποντο» και άνοδος στην πέμπτη θέση για τη Λιλ
i

© twitter.com/Ligue1UberEats

«Τρίποντο» και άνοδος στην πέμπτη θέση για τη Λιλ

Sportal newsroom 18:02 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 13.02.2023

Σε θέση που εξασφαλίζει έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρασε η Λιλ, μετά τη νίκη (2-0) της επί της Στρασμπούρ και το νέο… στραβοπάτημα της Ρεν.

Στις θέσεις της Ligue 1 που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο… αναρριχήθηκε η Λιλ, η οποία εκμεταλλεύτηκε το νέο «στραβοπάτημα» της Ρεν, και κερδίζοντας 2-0 τη Στρασμπούρ βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

Ανω κάτω τα αποδυτήρια της Παρί μετά την ήττα από τη Μονακό, σε έξαλλη κατάσταση ο Νεϊμάρ (vid)
LIGUE 1

11:54 - 12.02.2023

Ανω κάτω τα αποδυτήρια της Παρί μετά την ήττα από τη Μονακό, σε έξαλλη κατάσταση ο Νεϊμάρ (vid)

Η βαριά ήττα από τη Μονακό δεν έκανε καλό στους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν, τους οποίους ο Λουίς Κάμπος δεν δίστασε να κρίνει για την απόδοσή τους. Σε έξαλλη κατάσταση ο Νεϊμάρ.

H ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, που ερχόταν με… φόρα από την νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Ρεν (3-1), «καθάρισε» την αναμέτρηση με τη Στρασμπούρ από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας σαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόναθαν Ντέιβιντ.

Ο πρώτος σκόρερ της Λιλ ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο προς την επικράτηση, στο 23’, μιας και δε λάθεψε σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα σημάδεψε εκ νέου σωστά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και την προσωπική του συγκομιδή στη Ligue 1 στα 14 τέρματα.

H Ρεν, που πλέον έπεσε στην έκτη θέση, υπέστη την τρίτη ήττα της στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, αυτή τη φορά στην έδρα της Τουλούζ. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1, σημειώνοντας όλα τα τέρματά τους στο πρώτο μέρος. Την αρχή έκανε ο Ράφαελ Ρατάο (27’), ένα λεπτό αργότερα πήρα σειρά ο Αμπουκχλάλ και στο 37’ ο Νταλινγκά έκανε το 3-0. Η Ρεν μείωσε στο 55’ χάρη σε αυτογκόλ του Ρουό.

Σημαντική νίκη στη μάχη για την… επιβίωση σημείωσε η Μονπελιέ απέναντι στην Μπρεστ, επικρατώντας 3-0 (4’ αυτ. Ερέλ, 17’ πέν. Σαβανιέ, 54' Ουαχί), ενώ  η Ρεμς κέρδισε με 4-0  την Τρουά, χάρη σε τέρματα των Μουνετσί (11’), Μαολιντά (45’), Μπάλογκουν (51') και Καζουστέ (82'). Δίχως να αναδείξει νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της «ουράς, μεταξύ της Ανζέ και της Οσέρ, με το 1-1 (2’ αυτ. Ραβελοσόν/ 22’ πέν. Αμπλίν) να είναι το σκορ που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.