Η Λιλ άνοιξε την αυλαία του Conference League νικώντας με 2-0 την Ολίμπια

Τζόναθαν Ντέιβιντ

i

©prtscr

Η Λιλ άνοιξε την αυλαία του Conference League νικώντας με 2-0 την Ολίμπια

Ορέστης Καδδάς 19:30 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 20.09.2023

Η Λιλ έκανε ποδαρικό για τη νέα σεζόν του Conference League μια μέρα πριν το κυρίως πιάτο, νικώντας την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 2-0.

Η Λιλ και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας μονομάχησαν μια μέρα πριν το «κυρίως πιάτο» του Conference League με τους «Λιλουά» να βγαίνουν νικητές με 2-0 χάρη στο πέναλτι του Ντέιβιντ και το πανέμορφο γκολ στις καθυστερήσεις του Γιαζίτσι. Στον όμιλο βρίσκονται και η Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά και η σταχτοπούτα Κλάκσβικ που εξέπληξε τους πάντες φέτος στα προκριματικά του Champions League.

Το ματς ήταν μονόπλευρο με τη Λιλ να ελέγχει το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του αλλά να δυσκολεύεται να βρει γκολ. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας Τζόναθαν Ντέιβιντ είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 13' με το σουτ να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 30' και πάλι ο Καναδός έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, καθώς η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα έξω. Το παιχνίδι όδευε ισόπαλο στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Χάραλντσον είχε άλλη άποψη. Μπήκε μέσα στην περιοχή με ατομική ενέργεια και «ανάγκασε» τον Ντόφο να τον ανατρέψει με αποτέλεσμα ο Ολλανδός διαιτητής να δώσει την εσχάτη των ποινών. 

Ο Ντέιβιντ αυτή τη φορά δεν αστόχησε και έτσι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του Πάολο Φονσέκα έκανε το 1-0 στο 43'.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε πιο ομαλά με τη Λιλ να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο γκολ αλλά να μην έχει τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό έως το τις καθυστερήσεις του αγώνα. Τότε μίλησε ο Γιουσούφ Γιαζίτσι. Ο Τούρκος στο 94' έφερε με πανέμορφο τρόπο την μπάλα μπροστά του και βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της σλοβένικης ομάδας, ο οποίος δεν είχε κανέναν τρόπο να αποσοβήσει το 2-0.  

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Πήρε την ισοπαλία η Ρεν αν και βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ από τη Λιλ
LIGUE 1

20:02 - 16.09.2023

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Πήρε την ισοπαλία η Ρεν αν και βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ από τη Λιλ

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Ρεν, πήρε τελικά την ισοπαλία με 2-2 απέναντι στη Λιλ, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πρώτη δυο γκολ και έτσι έμεινε αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές στη Ligue 1.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Conference League:

Η βαθμολογία του ομίλου: