Λημνιός: «Ο Παναθηναϊκός θέλει να κυριαρχήσει στο ντέρμπι»

Λημνιός: «Ο Παναθηναϊκός θέλει να κυριαρχήσει στο ντέρμπι»

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:30 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 23.04.2024

Ο Δημήτρης Λημνιός περιέγραψε τη φιλοσοφία με την οποία ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ενώ ο Γιάννης Κώτσιρας τόνισε πως η θέληση θα παίξει κομβικό ρόλο.

Ο Δημήτρης Λημνιός αγωνίστηκε βασικός εναντίον της Λαμίας και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του Φατίχ Τερίμ. Ο Έλληνας εξτρέμ έχει πιθανότητες να παίξει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ και εξήγησε πως χρειάζεται ρυθμό για να αποδώσει. Οι δηλώσεις του Λημνιού θα προβληθούν στο pregame του Sport Show στην COSMOTE TV…

-Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ: «Η φιλοσοφία της ΑΕΚ προέρχεται από τον προπονητή της. Γνωρίζουμε το στυλ της ΑΕΚ, πως παίζει man to man και πως πρεσάρει και πιέζει πάρα πολύ τον αντίπαλο. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι στο ματς με την ΑΕΚ. 

Θα πάμε να παίξουμε κυρίαρχο ποδόσφαιρο, αυτό που ξέρουμε, αυτό που βγάζουμε στα τελευταία παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως το «κλειδί» είναι το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση που θα έχουμε σ’ αυτό το ματς, διότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ο κόσμος της ΑΕΚ θα εμψυχώνει την ομάδα της, αλλά και εμείς όμως δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.  Θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο ντέρμπι».

-Για την καλή προσωπική εμφάνιση κόντρα στη Λαμία και εάν είναι δείγμα ότι αρχίσουμε και βλέπουμε ξανά τον… παλιό Δημήτρη Λημνιό: «Τον… παλιό Δημήτρη Λημνιό δεν τον έχετε δει ακόμη. Διότι για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν, χρειάζομαι αγώνες συνεχόμενους και ρυθμό, για να φθάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν τον τραυματισμό μου. 

Ήταν θετικό ότι έπαιξα μετά από αρκετό καιρό, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει στην χρονική στιγμή που μιλάμε είναι να παίρνω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, για να έχω κι εγώ περισσότερη αυτοπεποίθηση και να την βγάζω μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε γενικές γραμμές έκανα μια καλή εμφάνιση, θα συμφωνήσω ότι έλειπε το γκολ. Δεν το… ήθελε η μπάλα, τη μια πήγε στο δοκάρι, την άλλη έκανε ο Σίντκλεϊ προβολή απ’ το πουθενά, δεν τον είχα δει στα δύο μέτρα από την εστία. 

Το έβαλε ο Μπακασέτας… ήμουν σίγουρος ότι θα πάει η μπάλα σ’ αυτόν. Γενικά τον “θέλει” η μπάλα εκεί πέρα, αλλά γενικά είναι αυτό είναι που λέμε, θέλουμε παίκτες μέσα στην περιοχή. Κρατάω τη θετική εμφάνιση, τη νίκη της ομάδας, τους τρεις βαθμούς και σιγά- σιγά θέλω  κι εγώ να παίρνω περισσότερο χρόνο συμμετοχής  και να βοηθάω την ομάδα παραπάνω».

Κώτσιρας: «Η θέληση παίζει ρόλο»

Ο Γιάννης Κώτσιρας εξήγησε πως στα ντέρμπι, η θέληση και συγκέντρωση των παικτών επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Αρκάς δεξιός μπακ υποστήριξε πως η διεκδίκηση του τίτλου από τέσσερις ανταγωνιστές έχει ομορφύνει το πρωτάθλημα και αποδεικνύει την ποιότητα του. Οι δηλώσεις του Κώτσιρα θα προβληθούν στο pregame του Sport Show στην COSMOTE TV…

Η πρόταση Παναθηναϊκού για Μπερνάρ και η στάση του παίκτη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:21 - 23.04.2024

Η πρόταση Παναθηναϊκού για Μπερνάρ και η στάση του παίκτη

H Ατλέτικο Μινέιρο απέρριψε την πρώτη πρόταση του Παναθηναϊκού για την παραμονή του Μπερνάρ στην Αθήνα, με τους «πράσινους» να επιδιώκουν τη θετική στάση του παίκτη για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

-Για το που θα κριθεί το ντέρμπι σε τακτικό επίπεδο: «Σίγουρα η κάθε ομάδα θα έχει το πλάνο της. Εμείς θα έχουμε το δικό μας τακτικό κομμάτι, αλλά από εκεί και πέρα όπως ξέρετε στα ντέρμπι παίζει μεγάλο ρόλο η διάθεση, ποιος θα κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες, ποιος θα το θέλει πιο πολύ. Οπότε μένει να φανεί στο γήπεδο ποιος θα δώσει το κάτι παραπάνω για να μπορέσει να πάρει το παιχνίδι η ομάδα του». 

-Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την διεκδίκηση του από τέσσερις ομάδες: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για εμάς που το ζούμε από μέσα. Ασφαλώς είναι πολύ ωραίο και για εσάς και για το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνεται αυτό. Μακάρι κάθε χρόνο να συμβαίνει αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα και ελπίζω στο τέλος ο καλύτερος και ίσως και ο πιο τυχερός να καταφέρει να το κατακτήσει».