Ο «εφιάλτης» που έζησε ο Λίνεκερ επειδή δοκίμασε διεγερτικό: «Ηταν επτά ώρες κόλασης» (vid)

Γκάρι Λίνεκερ

i

PrtScr

Ο «εφιάλτης» που έζησε ο Λίνεκερ επειδή δοκίμασε διεγερτικό: «Ηταν επτά ώρες κόλασης» (vid)

Κώστας Τόπας 15:14 - 10.11.2023

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Γκάρι Λίνεκερ αποκάλυψε ότι δοκίμασε ένα διεγερτικό που είναι παράνομο στην Αγγλία και του έκανε τη ζωή κόλαση για επτά συνεχόμενες ώρες...

Ο Γκάρι Λίνεκερ είναι πλέον σχολιαστής του BBC όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στις αρχές της χρονιάς. Όμως ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, συγκεκριμένα δύο χρόνια, για να μιλήσει για μια τρομακτική εμπειρία που δεν θα ήθελε να ζήσει ξανά. Την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, ξεκίνησε το Euro 2020, με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του COVID, αλλά την προηγούμενη μέρα, ο Λίνεκερ βίωσε μια κολασμένη νύχτα.

Το φταίξιμο ήταν ένα προϊόν καπνού με την επονομασία «snus», το οποίο προήλθε από τη Σουηδία τον 18ο αιώνα. Ενα διεγερτικό με βάση τη νικοτίνη του οποίου η κατανάλωση είναι ολοένα και πιο σημαντική στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μοιάζει με σακουλάκι τσαγιού και φέρει το μέγεθος ενός γραμματοσήμου. Τοποθετείται ανάμεσα στο άνω χείλος και τα ούλα και αποβάλλει με αυτόν τον τρόπο νικοτίνη στο αίμα. Επιδρούν περίπου όπως τα φακελάκια νικοτίνης, τα οποία δεν περιέχουν καπνό, και είναι νόμιμα στη Βρετανία, ενώ τα χρησιμοποιούν μέχρι και παιδιά σε σχολεία, ενώ σε χώρες όπως η Σουηδία μπορεί να αγοραστεί.

Ο Λίνεκερ, αφού ήπιε μερικά ποτά, ισχυρίζεται ότι δοκίμασε το «snus». Αυτό που συνέβη στη συνέχεια το περιγράφει ως «επτά ώρες απόλυτης κόλασης» που δεν θα συνιστούσε στον χειρότερο εχθρό του.

«Κάθομαι στο κρεβάτι και είμαι εντελώς γυμνός. Έβγαλα αυτό το πράγμα από το στόμα μου και το πέταξα στα σκουπίδια σκεπτόμενος τι διάολο είναι αυτό»,, εξήγησε ο Άγγλος σε συνέντευξή του στο podcast του Rest is Football. «Αυτό συνέβη το βράδυ πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2020, με κρύο ιδρώτα, κι ένιωθα ότι υπάρχει μια λακκούβα στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι τι στο διάολο μου έχουν κάνει. Είχα αρχίσει να νιώθω ναυτία, αλλά δεν μπορούσα να σηκωθώ γιατί είχα ζαλάδα. Ηταν επτά ώρες απόλυτης κόλασης».