Ο Λιονέλ Μέσι και η οικονομική λύση για την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Ο Λιονέλ Μέσι και η οικονομική λύση για την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 08:59 - 27.03.2023

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «αντέξει» τις οικονομικές απολαβές του Λιονέλ Μέσι, γι' αυτό και προσπαθεί με διαφορετικό τρόπο να πείσει τον Αργεντινό αστέρα να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου».

Οι φήμες γύρω από την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, το «σπίτι του», εντείνονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες που ακόμη και ο ίδιος ο Τζουάν Λαπόρτα διαβεβαίωσε ότι ο Αργεντινός αστέρας «γνωρίζει ότι οι πόρτες του συλλόγου είναι ανοιχτές γι' αυτόν».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «MARCA Sport Weekend» ότι με την οικονομική κατάσταση που περνάει αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα, ο Μέσι δεν μπορεί να επιστρέψει στον σύλλογο αν δεν ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Στο πόδι το «Καμπ Νόου» για τον Μέσι: Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα γέμισαν το γήπεδο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του (vid)
LA LIGA

08:40 - 27.03.2023

Στο πόδι το «Καμπ Νόου» για τον Μέσι: Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα γέμισαν το γήπεδο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του (vid)

Στο πόδι σηκώθηκε το «Καμπ Νόου» για να φωνάξει το όνομα του Λιονέλ Μέσι, κατά τη διάρκεια του τελικού του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος του Ζεράρ Πικέ.

«Ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι είναι ο σύλλογος. Μακάρι να επιστρέψει και να τελειώσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον κανόνα για να μπορέσει ο Μέσι να επιστρέψει στην ομάδα», ξεκαθάρισε ο Τέμπας .

Με δεδομένο ότι θα «είναι δύσκολο να ρίξει το κασέ του ο Μέσι», σύμφωνα με τον Τέμπας, η Μπαρτσελόνα ήδη επινοεί έναν τρόπο να προσφέρει μια οικονομική εναλλακτική στον Αργεντινό αστέρα για να τον κάνει να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου».

Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», η συμφωνία θα περιελάμβανε έναν όχι πολύ υψηλό μισθό, αλλά με αντάλλαγμα μία πρόταση μέσω της οποίας θα κερδίσει ένα ποσοστό του εισοδήματος που θα δημιουργηθεί από την επιστροφή του με διαφορετικούς τρόπους, ειδικά σε εμπορικό επίπεδο.

Ο Μέσι γνωρίζει ήδη το ενδιαφέρον της πρώην ομάδας του και μένει να δούμε αν το προσεχές καλοκαίρι οι δύο πλευρές δώσουν ξανά τα χέρια για την έναρξη της συνεργασίας τους. Στην Μπαρτσελόνα πάντως είναι πεπεισμένοι ότι από τη νέα σεζόν, ο 35χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής θα φορέσει ξανά τα «μπλαουγκράνα». Κι αυτό φάνηκε το βράδυ της Κυριακής (26/03), στον τελικό της ερασιτεχνικής King's League, του πρωταθλήματος που διοργάνωσε ο Ζεράρ Πικέ, στο κατάμεστο «Καμπ Νόου», όπου οι οπαδοί των Καταλανών φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Μέσι.

Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, εντάχθηκε στη Λα Μασία όταν ήταν μόλις 13 ετών και σημείωσε 672 γκολ σε 780 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 21χρονης θητείας του με τους Καταλανούς. Καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών του συλλόγου, κατακτώντας τέσσερα Champions League, 10 τίτλους La Liga και μια σειρά από ατομικές διακρίσεις προτού ενταχθεί στην πρωταθλήτρια της Ligue 1 για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2021.