Η Κίνα αυστηροποιεί τους κανονισμούς για να αποφύγει την «παραπλανητική διαφήμιση» μετά τα επεισόδια των Μέσι και Κριστιάνο

Λιονέλ Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Κίνα αυστηροποιεί τους κανονισμούς για να αποφύγει την «παραπλανητική διαφήμιση» μετά τα επεισόδια των Μέσι και Κριστιάνο

Κώστας Τόπας 10:20 - 24.04.2024

Η Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δημοσίευσε αυστηρότερους κανονισμούς για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων στην επικράτειά της, μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στους φιλάθλους η απουσία των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στα πρόσφατα φιλικά στην ασιατική χώρα.

Η Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CFA) δημοσίευσε αυστηρότερους κανονισμούς για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων στην επικράτειά της, μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στους φιλάθλους η απουσία των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο στα πρόσφατα φιλικά στην ασιατική χώρα.

Το μέτρο, που δημοσιεύτηκε αυτή την Τρίτη (23/04) με στόχο να τερματιστεί η «αποδιοργάνωση και η παραπλανητική διαφήμιση», αποφασίστηκε μετά από μια σειρά περιστατικών που προκάλεσαν απογοήτευση στους τηλεθεατές. Οι νέοι κανονισμοί της CFA απαιτούν από τους διοργανωτές να αναφέρουν δημόσια τους όρους συμμετοχής των παικτών που χρησιμοποιούνται ως teaser πριν από την πώληση εισιτηρίων.

Επιπλέον, απαγορεύουν στους διοργανωτές τη μη εξουσιοδοτημένη προετοιμασία και συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες χωρίς την έγκριση της CFA, τιμωρώντας τους παραβάτες με απαγόρευση εγγραφής παρόμοιων διοργανώσεων για τουλάχιστον δύο χρόνια. Οι κανονισμοί θεσπίζουν επίσης αυστηρότερες απαιτήσεις σχετικά με την παρουσίαση της τεκμηρίωσης πριν από την εκδήλωση. Οι διοργανωτές πρέπει τώρα να παρουσιάσουν τα σχέδια εκδηλώσεων, τις επιβεβαιώσεις της FIFA, τις συμφωνίες με ξένες ομάδες και τους καταλόγους του ξένου προσωπικού που συμμετέχει 80 και 60 ημέρες νωρίτερα.

Η CFA επίσης απαγορεύει τη διαφήμιση που επιβεβαιώνει τον εορτασμό του αγώνα πριν από την έγκριση του διεθνούς φορέα και απαιτεί από τους διοργανωτές να βελτιώσουν τους όρους πώλησης εισιτηρίων. Τον περασμένο Νοέμβριο, η περιοδεία στην Κίνα της αμερικανικής ομάδας Ίντερ Μαϊάμι, με τον Λιονέλ Μέσι και τους Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα, μεταξύ άλλων διεθνούς φήμης, ακυρώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα στη χώρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η παρουσία του αρχηγού της «Αλμπισελέστε», εκτός από αυτή του Λουίς Σουάρες, ανακοινώθηκε σε άλλο φιλικό της Ίντερ Μαϊάμι στο Χονγκ Κονγκ, αλλά κανένας παίκτης δεν έπαιξε τελικά τον αγώνα λόγω τραυματισμού, προκαλώντας οργή στους φιλάθλους .

Τον Ιανουάριο, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος στη νότια κινεζική πόλη Shenzhen της σαουδαραβικής ομάδας Αλ Νασ του Κριστιάνο Ρονάλντο, διεκόπη επίσης λόγω τραυματισμού του Πορτογάλου σταρ τις ημέρες πριν την αναμέτρηση.