Μαγεία ο Μέσι, έφτασε ήδη τα επτά γκολ κι έστειλε την Ίντερ Μαϊάμι στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ (vid)

Μαγεία ο Μέσι, έφτασε ήδη τα επτά γκολ κι έστειλε την Ίντερ Μαϊάμι στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 08:13 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 07.08.2023

Ο Λιονέλ Μέσι ακτινοβολεί και στην Ίντερ Μαϊάμι. Πέτυχε δύο γκολ και η ομάδα του στη διαδικασία των πέναλτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Το MLS άλλαξε. Το άλλαξε για την ακρίβεια ο βασιλιάς Λιονέλ Μέσι.

Χαρίζει απλόχερα τη μαγεία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Αργεντινός λατρεύεται στο Μαϊάμι. Αν η Ίντερ, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Αργεντινού σούπερ σταρ βρίσκεται στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, αυτό ασφαλώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μέσι, ο οποίος κόντρα στο Ντάλας σημείωσε δύο γκολ κι ευστόχησε και στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί ο ίδιος να μην φανταζόταν ότι θα έφτανε στα πέναλτι κόντρα στο Ντάλας. Ο Μέσι σε κάθε περίπτωση ήταν και πάλι τρομερός κι έστειλε την Ίντερ Μαϊάμι στα προημιτελικά (θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Χιούστον-Σάρλοτ). 

Ο ίδιος άνοιξε το σκορ στο 6’, η Ίντερ βρέθηκε να χάνει 4-2, αλλά με αυτογκόλ του Φαρφάν στο 80’ και μία απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 85’, η κανονική διάρκεια έληξε 4-4, το ματς πήγε στην παράταση κι εκεί το Μαϊάμι πήρε την πρόκριση.

Στο 6ο λεπτό, λοιπόν, ο Μέσι έκανε το 1-0 έπειτα από πάσα του Τζόρντι Άλμπα. Στη συνέχεια είδε το Ντάλας να φτάνει στο 3-1, πανηγύρισε έξαλλα το 3-2 με τον Κρεμάσκι, το σκορ πήγε στο 4-2, αλλά στο τέλος μίλησε ο Μέσι. Σκόραρε με το φάουλ, το χάρηκε με την ψυχή του και καλούσε τους συμπαίκτες του να συνεχίσουν να παίζουν αναζητώντας το πέμπτο γκολ.

Το ματς πήγε στα πέναλτι και ο Μέσι έπέλεξε να χτυπήσει το πρώτο πέναλτι. Ευστόχησε με ψυχραιμία και στο τέλος πανηγύρισε τρελά την πρόκριση με το τελευταίο πέναλτι του Κρεμάσκι (5-3).

Ο Μέσι έχει πετύχει ήδη επτά γκολ σε τέσσερα παιχνίδια στην Ίντερ Μαϊάμι, δύο από φάουλ και έχει φτάσει τα 65 γκολ με στατικά χτυπήματα.