Νέα παράσταση Μέσι και Αργεντινή κόντρα στην Αυστραλία – Το γκολ που θύμισε Μαραντόνα κόντρα στην Ελλάδα» και η ατάκα για το Μουντιάλ

Νέα παράσταση Μέσι και Αργεντινή κόντρα στην Αυστραλία – Το γκολ που θύμισε Μαραντόνα κόντρα στην Ελλάδα» και η ατάκα για το Μουντιάλ

Γιώργος Σακελλαρίου 17:54 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 15.06.2023

Σε φιλικό παιχνίδι στο Πεκίνο η παγκόσμιο πρωταθλήτρια Αργεντινή νίκησε 2-0 την Αυστραλία σε φιλικό ματς. Έγραψε ιστορία με 103 γκολ ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Λέο Μέσι έκανε εξαιρετική εμφάνιση και στο Πεκίνο έγραψε άλλη μια σελίδα στο βιβλίο της τεράστιας παραμυθένιας ιστορίας του. Ο «ψύλλος» δεν κουράζεται ποτέ…

Η Αργεντινή στο πρώτο της φιλικό στην Ασία επικράτησε 2-0 της Αυστραλίας. Ένα γκολ ο Μέσι κι ένα ακόμα ο Πετσέλα με κεφαλιά στο 68’ για το τελικό 2-0. Η πρωταθλήτρια κόσμου θα δώσει ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, τη Δευτέρα 18/6 στην Τζακάρτα, με αντίπαλο την Ινδονησία.

Από την 1/5/05 έως 15 Ιουνίου 2023, λοιπόν, πέρασαν 18 χρόνια, 1 μήνας και 14 ημέρες. Από το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Αλμπαθέτε στα 807 κόντρα στην Αυστραλία, έχουν περάσει 6.619 ημέρες.

Σαν να μην του έφτανε να είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία (μαζί με τον Ντάνι Άλβες με 43), έχοντας κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί, σπάζοντας όλα τα πιθανά ρεκόρ, πέρασε από το μυαλό του ο Λέο να γράψει ακόμα μια σελίδα.

Λίγες μέρες πριν τα 36 του χρόνια, μια εβδομάδα από το να γίνει παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι και να εκπλήξει τον κόσμο, ο «Βασιλιάς» Λέο δεν σταματά. Αδηφάγος. Πάντα θέλει κάτι παραπάνω. Σε μια χώρα που τον υποδέχτηκε ως ήρωα, σε ένα γήπεδο γεμάτο Κινέζους που φώναζαν «Messiiiiii, Messiiiiiii», σαν να παιζόταν στο Camp Nou, στο Monumental ή στο Bombonera και όχι στο γήπεδο των «Εργατών» στο Πεκίνο.

Ο Μέσι αποφάσισε να τιμήσει τα χρήματα που έδωσαν για να τον δουν. Αμέσως. Με το πιο γρήγορο γκολ της καριέρας του. Στα 79 δευτερόλεπτα ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Έντσο Φερνάντες κι εκτέλεσε με την αγαπημένη του κίνηση. Οι Αργεντινοί θυμήθηκαν το γκολ του Μαραντόνα κατά της Εθνικής Ελλάδας. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε και η Ole.

Έτσι, ο Μέσι ξεπέρασε το πιο γρήγορο γκολ που είχε πετύχει κόντρα στην Τσέλσι στο Champions League του 2018 (2’05’’).

«Δύσκολο το Μουντιάλ»

Οι φίλαθλοι θα ήθελαν επίσης να δουν τον Μέσι στοι Μουντιάλ του 2026. Ο ίδιος δεν απέκλεισε τίποτα, αλλά προς το παρόν δείχνει να θέλει να απολαύσει το ποδόσφαιρο και να μην κοιτάει τόσο μακριά. Δεν θέλησε να υποσχεθεί κάτι που δεν ξέρει αν θα μπορέσει να εκπληρώσει.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, λοιπόν, είπε μετά το ματς για το Μουντιάλ σε τρία χρόνια: «Αυτό που είπα είναι κάτι φυσιολογικό. Λόγω ηλικίας και χρόνου, είναι δύσκολο να συμβεί. Υπάρχουν τα Προκριματικά, το Κόπα Αμέρικα, είναι πολύ μακριά για να σκεφτείς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάντα απολαμβάνουμε να είμαστε εδώ στην Εθνική. Ένας νέος κύκλος ξεκινά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κρατήσουμε αυτό που έχουμε πετύχει.

Πρέπει να σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει. Συνεχίζουμε με την ίδια ιδέα και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε».

Δείτε τα γκολ της Αργεντινής: