Ο Μέσι ενεργοποίησε το «goat mode» και ξεπέρασε τα 1200 γκολ και ασίστ (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Megan Briggs/Getty Images/Ideal Images

Ο Μέσι ενεργοποίησε το «goat mode» και ξεπέρασε τα 1200 γκολ και ασίστ (vids)

Κώστας Τόπας 11:51 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 18.05.2024

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε μία ακόμη ποδοσφαιρική παράσταση με την Ίντερ Μαϊάμι, μοίρασε πέντε ασίστ, σκόραρε μία φορά και ξεπέρασε τα 1.200 γκολ και ασίστ.

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε μια εκπληκτική εμφάνιση με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, σηματοδοτώντας μια ιστορική βραδιά στο Major League Soccer (MLS), καθώς ηγήθηκε της ομάδας του σε μια ηχηρή νίκη με 6-2 επί των Ρεντ Μπουλς Νέας Υόρκης.

Τα χρόνια περνούν αλλά το ταλέντο του Αργεντινού αστέρα είναι αιώνιο. Κάθε φορά που βρίσκεται στο γήπεδο είναι σε θέση να κάνει πράγματα που πολλοί άλλοι δεν μπορούν καν να φανταστούν. Στη νίκη της Ίντερ Μαϊάμι, ο «Pulga» έδωσε ούτε περισσότερες ούτε λιγότερες από πέντε ασίστ, τρεις από αυτές στον Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Επιπλέον, πέτυχε και ένα γκολ.

Με αυτόν τον τρόπο ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έδωσε πέντε ασίστ σε έναν αγώνα στο MLS και συμμετείχε σε έξι γκολ. Σε οκτώ αγώνες στο πρωτάθλημα χει συγκεντρώσει 10 γκολ και εννέα ασίστ, που τον καθιστούν τον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή.

Με τις πέντε ασίστ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που ξεπέρασε τα 1.200 γκολ + ασίστ (1.201 για την ακρίβεια. Επίτευγμα που επιτεύχθηκε σε 1.058 αγώνες.  Σε λιγότερο από ένα χρόνο είναι είναι ο κορυφαίος «πασέρ» στη σύντομη θητεία έως τώρα με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, με 16 ασίστ.

Μάλιστα, κόντρα στους Ρεντ Μπουλς Νέας Υόρκης, αυτή που ξεχώρισε ήταν στο 3-1 της Ίντερ Μαϊάμι, καθώς ο Μέσι βλέπει το κενό και περνάει την μπάλα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους για να σκοράρει στη συνέχεια ο Λουίς Σουάρες.

Για πολλούς είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, για άλλους όχι, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όταν ενεργοποιεί το «goat mode» είναι ασταμάτητος.