Νέα ρεκόρ για τον Μέσι: Το υπέροχο ξεκίνημα στη δεύτερη του σεζόν με την Ίντερ Μαϊάμι (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Maddie Meyer/Getty Images/Ideal Images

Νέα ρεκόρ για τον Μέσι: Το υπέροχο ξεκίνημα στη δεύτερη του σεζόν με την Ίντερ Μαϊάμι (vids)

Κώστας Τόπας 13:26 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 28.04.2024

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ξεκινήσει τη δεύτερη του σεζόν στο MLS με την Ίντερ Μαϊάμι με τον καλύτερο τρόπο, αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει... αιώνιος. Ο 36χρονος Αργεντινός αστέρας εντάχθηκε στο MLS το 2023 μετά από δύο δύσκολα χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αν η πρώτη σεζόν στο πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής δεν ήταν αξιοσημείωτη, το ξεκίνημά του στη δεύτερη σεζόν είναι αξιοσημείωτο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, ο «Pulga» σκόραρε δύο φορές και έδωσε μία ασίστ.

Με αυτά τα δύο νέα γκολ και τη μία ασίστ, ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα έχει ήδη εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ. Είναι ο πρώτος σκόρερ και ο κορυφαίος πασέρ στο MLS από την αρχή της σεζόν μετά από έντεκα αγωνιστικές.

Ξεπέρασε Ανρί και Βέλα

Μάλιστα, ο Λιονέλ Μέσι είχε τέσσερις καθοριστικές συνεισφορές του στον αγώνα κόντρα στη Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον κι έτσι κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στον αριθμό των καθοριστικών συνεισφορών στους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν του MLS.

Συνολικά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει συγκεντρώσει 16 καθοριστικές συνεισφορές, επιτρέποντάς του να ξεπεράσει τα ρεκόρ που έθεσαν ο Τιερί Ανρί το 2012 και ο Κάρλος Βέλα το 2019. Τότε και οι δύο παίκτες έφτασαν τις 13 καθοριστικές συνεισφορές σε επτά αρχικούς αγώνες.

Τα εννέα γκολ του τον ωθούν μπροστά από τον Κρίστιαν Αράνγκο από τη Ρεάλ Σολτ Λέικ και τον Κρίστιαν Μπεντέκε, που έχουν ένα γκολ λιγότερο ο καθένας. Επιπλέον, ο Αργεντινός μοιράζεται την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα ασίστ της σεζόν με τον Αράνγκο.

Η Ίντερ Μαϊάμι κυριαρχεί στην Ανατολική Περιφέρεια

Ο σύλλογος του Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας του MLS μετά από τρίτη σερί νίκη που κατέκτησε κόντρα στη Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον (4-1). Ωστόσο, όλα ξεκίνησαν πολύ άσχημα μετά από ένα γκολ που δέχτηκε στο πρώτο λεπτό. Στη συνέχεια, ο «Pulga» χτύπησε για πρώτη φορά λίγο μετά το ημίωρο πριν δώσει στην ομάδα του το πλεονέκτημα στο 68ο λεπτό.

Ράκιτιτς για Μέσι: «Δεν ήταν και ο καλύτερος αρχηγός, θα μπορούσε να παίζει αριστερό μπακ» (vid)
REST OF THE WORLD

14:24 - 26.04.2024

Ράκιτιτς για Μέσι: «Δεν ήταν και ο καλύτερος αρχηγός, θα μπορούσε να παίζει αριστερό μπακ» (vid)

Δηλώσεις που θα συζητηθούν σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι έκανε ο Ιβάν Ράκιτιτς ο οποίος τόνισε πως ο Αργεντινός αστέρας δεν ήταν και ο καλύτερος αρχηγός όσο ήταν στους Καταλανούς.

Να σημειωθεί ότι, ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε έξι γκολ στα τελευταία πέντε ματς και έδωσε τέσσερις ασίστ την ίδια περίοδο. Ο Αργεντινός και η ομάδα του θα επιστρέψουν στις 5 Μαΐου για τον αγώνα κόντρα στους New York Red Bulls που καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στην κατάταξη της Ανατολικής Περιφέρειας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Ίντερ Μαϊάμι.

Πόσα γκολ απέχει για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, αν όχι ο καλύτερος. Ανάμεσα σε τόσα ρεκόρ και επωνυμίες που έχει ξεπεράσει, έχει ακόμα ένα στο οποίο δεν είναι ο ηγέτης και θα ήταν ιστορικό γεγονός αν το πετύχει. Αλλά, για αυτό, πρέπει να ξεπεράσει έναν συγκεκριμένο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πρόκειται για τη μάχη για να είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών

Αυτή τη στιγμή, σε σχεδόν 20 χρόνια καριέρας, ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει 832 γκολ και γι' αυτό είναι ο δεύτερος σκόρερ στην επαγγελματική ιστορία αυτού του αθλήματος. Για την Μπαρτσελόνα σκόραρε 672, ενώ με την εθνική Αργεντινής σημείωσε 106. Τις δύο τελευταίες σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν πρόσθεσε άλλα 32 γκολ. Και, προς το παρόν, είναι με την Ίντερ Μαϊάμι μετράει 20 γκολ.

Εν τω μεταξύ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος το 2023 ήταν ο παίκτης που σημείωσε τα περισσότερα γκολ στον κόσμο, έχει 885 και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία. Δηλαδή έχει 53 περισσότερα από τον Λέο.

Ο πίνακας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου:

  • 1. Κριστιάνο Ρονάλντο: 885 γκολ

  • 2. Λιονέλ Μέσι: 832

  • 3. Γιόζεφ Μπίτσαν: 805

  • 4. Ρομάριο: 772

  • 5. Πελέ: 757 

  • 6. Τζερντ Μίλερ: 735
    7. Φέρεντς Πούσκας: 704

  • 8. Τζίμι Τζόουνς: 647

  • 9. Άμπε Λένστρα: 645 

  • 10. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: 621