Ράκιτιτς για Μέσι: «Δεν ήταν και ο καλύτερος αρχηγός, θα μπορούσε να παίζει αριστερό μπακ» (vid)

Ιβάν Ράκιτιτς

i

PrtScr

Ράκιτιτς για Μέσι: «Δεν ήταν και ο καλύτερος αρχηγός, θα μπορούσε να παίζει αριστερό μπακ» (vid)

Κώστας Τόπας 14:24 - 26.04.2024

Δηλώσεις που θα συζητηθούν σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι έκανε ο Ιβάν Ράκιτιτς ο οποίος τόνισε πως ο Αργεντινός αστέρας δεν ήταν και ο καλύτερος αρχηγός όσο ήταν στους Καταλανούς.

Ο Ιβάν Ράκιτιτς που αγωνίζεται πλέον στην Αλ Σαμπάμπ μίλησε για τα χρόνια του στην Μπαρτσελόνα στο podcast της Σαουδικής Αραβίας «MicsPod». Ο Κροάτης αγωνίστηκε στους «μπλαουγκράνα» από το 2014 έως το 2020, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα Copa del Rey κι ένα Champions League, μεταξύ άλλων τίτλων.

Ο Κροάτης μέσος ανέφερε αρχικά ότι δεν του ήταν δύσκολο να αποφασίσει να ενταχθεί στη Μπαρτσελόνα. «Ο Ζουμπιζαρέτα με πήρε τηλέφωνο πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ, την επόμενη μέρα με πήρε ο Λουίς Ενρίκε και σε τρεις μέρες κλείσαμε τη μεταγραφή μου», εξηγεί για την υπογραφή του το 2014.

Ο Ράκιτιτς παραδέχεται ότι έπρεπε να αλλάξει λίγο τον τρόπο παιχνιδιού του. «Στη Σεβίλλη ήμουν αρχηγός, αλλά όταν φτάνεις στη Βαρκελώνη αλλάζει ο ρόλος σου» σχολιάζει ο Κροάτης, τονίζοντας τις μεγάλες μορφές της ομάδας, Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες.

«Δεν χρειάζεται να εξηγήσω στον Μέσι πώς να παίζει. Πρέπει να ξέρω πού να τοποθετήσω τον εαυτό μου στην επίθεση, ώστε να έχει μια πιο πλεονεκτική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να αμύνεται, αυτή είναι η δουλειά μου», είπε για το Αργεντινό, για τον οποίο είναι σίγουρος ότι «αν το ήθελε θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο». Ωστόσο, σχολιάζει ότι δεν ήταν ο «καλύτερος αρχηγός για να σου πει τι έπρεπε να κάνεις, γιατί ήταν μοναδικός, διαφορετικός».

Παρά το γεγονός ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος στην ιστορία, ο Ράκιτιτς αναγνωρίζει ότι ο Νεϊμάρ είναι ο αγαπημένος του παίκτης. Ο Κροάτης λυπάται για την αποχώρησή του και είναι πεπεισμένος ότι με την Μπάρτσα θα είχε κερδίσει περισσότερα, ακόμα κι αν έκανε σπουδαία καριέρα. «Ο Νεϊμάρ κάνει το ποδόσφαιρο να μοιάζει με χορό. Νομίζω ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει», εξηγεί ο Ράκιτιτς, ο αντίπαλος του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Για τον Λουίς Σουάρες ο Ράκιτιτς τόνισε ότι «έχει δύο προσωπικότητες: Μία στο γήπεδο και μία εκτός». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «θηρίο, με πιθανότητα να σε σκοτώσει».