Ο Μπαρκολά εξηγεί πώς κατάφερε να αναγκάσει την αμφιλεγόμενη αποβολή του Αραούχο: «Ηξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα»

Ρόναλντ Αραούχο

i

PrtScr

Ο Μπαρκολά εξηγεί πώς κατάφερε να αναγκάσει την αμφιλεγόμενη αποβολή του Αραούχο: «Ηξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα»

Κώστας Τόπας 11:18 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 26.04.2024

Ο μεσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Μπράντλεϊ Μπαρκολά έδωσε τη δική του εκδοχή για το πώς κατάφερε να κερδίσει την κόκκινη κάρτα του Ρόναλντ Αραούχο στη ρεβάνς των Παριζιάνων με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ρόναλντ Αραούχο έγινε άθελά του ο πρωταγωνιστής του δεύτερου αγώνα των προημιτελικών του Champions League που κέρδισε η Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1 στη ρεβάνς στη Βαρκελώνη, για να αποκλείσει την ομάδα του Τσάβι.

Το ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε πως η Μπαρτσελόνα ήταν σε καλό δρόμο για την πρόκριση, μετά το γκολ που σημείωσε ο Ραφίνια στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, μέχρι που ο διαιτητής απέβαλε τον Αραούχο σταμάτησε αντικανονικά τον Μέντες που έφευγε σε θέση τετ α τετ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε τους «μπλαουγκράνα» με δέκα παίκτες.

Μια απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στον Ουρουγουανό αμυντικό των Καταλανών. Αφού είδε ότι ο διαιτητής τον είχε αποβάλει, ο Αραούχο επέμεινε ότι η κάρτα δεν μπορούσε να είναι κόκκινη γιατί, κατά τη γνώμη του, ο Μπαρκολά ήταν λίγα μέτρα δεξιά από το παιχνίδι και, ως εκ τούτου, δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης στη φάση.

Ωστόσο, ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του και οι «μπλαουγκράνα» αναγκάστηκαν να μείνουν με παίκτη λιγότερο. Αυτό προκάλεσε την οργή του σέντερ μπακ, ο οποίος καθώς έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο καθοδόν προς τα αποδυτήρια, έκανε τη χειρονομία της ληστείας με το χέρι του. Μια χειρονομία με την οποία, μετά την αποβολή του, κατηγορεί τον ρέφερι, και για την οποία θα μπορούσε να του επιβληθεί κύρωση από την UEFA.

Ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά έδωσε τη δική του εκδοχή για τη φάση που κόστισε στον Ρόναλντ Αραούχο την κόκκινη κάρτα.

«Ήξερα ότι ο Αραούχο ήταν πολύ γρήγορος. Όταν τον είδα να το κάνει, νόμιζα ότι θα τον προσπεράσω. Γιατί στο πρώτο σκέλος, έκανα παρόμοια κίνηση, αλλά δεν τον πέρασα πολύ καλά. Άρα έπιασε Οπότε είπα στον εαυτό μου ότι θα τον περάσω και ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα ή έμεινα χέρι-χέρι», είπε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν.