Η χειρονομία του Αραούχο μετά την αποβολή του που ξεσήκωσε αντιδράσεις (vid)

Ρόναλντ Αραούχο

i

PrtScr

Η χειρονομία του Αραούχο μετά την αποβολή του που ξεσήκωσε αντιδράσεις (vid)

Κώστας Τόπας 08:39 - 17.04.2024

Μετά το γεγονός ότι αποβλήθηκε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ρόναλντ Αραούχο ήταν έξαλλος με τον διαιτητή κι αυτό φρόντισε να το δείξει και με μια χαρακτηριστική χειρονομία.

Το ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε πως η Μπαρτσελόνα ήταν σε καλό δρόμο για την πρόκριση, μετά το γκολ που σημείωσε ο Ραφίνια στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, μέχρι που ο διαιτητής απέβαλε τον Αραούχο σταμάτησε αντικανονικά τον Μέντες που έφευγε σε θέση τετ α τετ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε τους «μπλαουγκράνα» με δέκα παίκτες.

Μια απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στον Ουρουγουανό αμυντικό των Καταλανών. Αφού είδε ότι ο διαιτητής τον είχε αποβάλει, ο Αραούχο επέμεινε ότι η κάρτα δεν μπορούσε να είναι κόκκινη γιατί, κατά τη γνώμη του, ο Κουμπρασί ήταν λίγα μέτρα δεξιά από το παιχνίδι και, ως εκ τούτου, δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης στη φάση. Ωστόσο, ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του και οι «μπλαουγκράνα» αναγκάστηκαν να μείνουν με παίκτη λιγότερο. Έτσι η Μπαρτσελόνα, αν προκρινόταν στα ημιτελικά, δεν θα μπορούσε να τον υπολογίζει.

Τσάβι: «Είδα μια περίεργη διαιτησία, είπα στον ρέφερι ότι ήταν κακός και ότι μας στέρησε την πρόκριση»
CHAMPIONS LEAGUE

08:28 - 17.04.2024

Τσάβι: «Είδα μια περίεργη διαιτησία, είπα στον ρέφερι ότι ήταν κακός και ότι μας στέρησε την πρόκριση»

Μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Τσάβι στάθηκε στην διαιτησία τονίζοντας πως εξαιτίας αυτής, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο στα ημιτελικά του Champions League.

Αυτό προκάλεσε την οργή του σέντερ μπακ, ο οποίος καθώς έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο καθοδόν προς τα αποδυτήρια, έκανε τη χειρονομία της ληστείας με το χέρι του. Μια χειρονομία με την οποία, μετά την αποβολή του, κατηγορεί τον ρέφερι, και για την οποία θα μπορούσε να του επιβληθεί κύρωση από την UEFA.

Ο Τσάβι, ο οποίος επίσης αποβλήθηκε -για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν- τόνισε στην συνέντευξή του ότι ο διαιτητής έκανε λάθος με την αποβολή του Αραούχο. «Η αποβολή σηματοδότησε το ματς. Είχαμε το 2-0, αλλά στη συνέχεια, με 10 παίκτες, είναι πολύ περίπλοκο. Είναι κρίμα που η δουλειά ολόκληρης της σεζόν, που λόγω απόφασης ενός διαιτητή τελειώνει εδώ. Είναι κρίμα που θα ήθελα να μπορούσα να παίξω έντεκα εναντίον Παρί και εναντίον του Λουίς Ενρίκε», επέμεινε. «Ο διαιτητής ήταν πολύ κακός, του είπα, δεν κατάλαβε το παιχνίδι», συνέχισε ο προπονητής των Καταλανών,