Γι' αυτό ο Τσάβι άλλαξε γνώμη: Οι όροι στους οποίους συμφώνησε για να συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα

Τζουάν Λαπόρτα & Τσάβι

i

©Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Γι' αυτό ο Τσάβι άλλαξε γνώμη: Οι όροι στους οποίους συμφώνησε για να συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 09:36 - 26.04.2024

Ο Τσάβι άλλαξε την απόφασή του και θα παραμείνει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα και τη νέα σεζόν. Οι όροι στους οποίους συμφώνησε και θα συνεχίσει να ηγείται των Καταλανών.

Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν ο Τσάβι Ερνάντες μετά τις δύο συναντήσεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη. Η πρώτη έγινε στο Ciudad Deportiva μεταξύ των Τσάβι, Ντέκο και Αλεχάντρο Ετσεβάρια και η δεύτερη στο σπίτι του προέδρου με αυτά τα τρία άτομα συν τους Λαπόρτα και Γιούστε. Υπήρχαν μια σειρά από προϋποθέσεις για να συνεχίσει ο Τσάβι στον πάγκο. Ο πρώτος ήταν να ελέγξει ότι ο προπονητής είχε ενθουσιασμό και επιθυμία να συνεχίσει το έργο, κάτι που ο Λαπόρτα είχε ήδη αντιληφθεί μόλις είδε τον προπονητή να μπαίνει στο σπίτι του.

Ωστόσο, υπήρχαν ορισμένα λειτουργικά ζητήματα που έπρεπε να ξεκαθαρίσουν. Ο Τσάβι και ο Ντέκο μιλούσαν και δούλευαν πάνω σε αυτά εδώ και αρκετό καιρό. Το πρώτο από αυτά αφορούσε τις μεταγραφές. Αν και ορισμένα Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο προπονητής επρόκειτο να απαιτήσει περισσότερες ενισχύσεις και παίκτες, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε τίποτα από αυτό.

Ο Τσάβι δεν είχε στο νου του κάτι συγκεκριμένο. Ο Ντέκο του εξήγησε πώς έχει η αγορά και την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Θα υπάρξουν λίγες ενισχύσεις και ο Τσάβι το ξέρει ήδη. Αν στο τέλος έρθει επιπλέον εισόδημα για τους «μπλαουγκράνα», τότε οι δύο πλευρές θα κάτσουν ξανά στο τραπέζι και θα εξετάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Εκεί που πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές είναι στο θέμα της προετοιμασίας και της φυσικής κατάστασης των παικτών της ομάδας. Στο πρώτο κεφάλαιο, ο Χούλιο Τους, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο στην προπόνηση δύναμης για παίκτες που ήταν ήδη στον σύλλογο πριν από μερικά χρόνια, θα ενταχθεί στην ομάδα. Το θέμα της φυσικής προετοιμασίας έχει βελτιωθεί εδώ και καιρό μετά από ρητή απαίτηση των παικτών. Ξεκίνησε ήδη στα μέσα της σεζόν και τώρα θα ενισχυθεί περαιτέρω με τον Τους.

Όσον αφορά τη φυσιοθεραπεία, ο Ραούλ Μαρτίνες θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτού του τμήματος. Συνεργάζεται με την Μπαρτσελόνα εδώ και αρκετό καιρό, ήταν προηγουμένως στην Ισπανική Ομοσπονδία και τώρα θα είναι υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη πρόληψη τραυματισμών που έχουν κάνει τόση ζημιά στην ομάδα αυτή τη σεζόν. Και θα έχει επίσης ως αποστολή να «εκπαιδεύει» τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σε αυτήν την πτυχή. Ο Τσάβι δεν παρουσίασε αντίρρηση για καμία από τις δύο προτάσεις.