Η πτώση της τελευταίας «αυτοκρατορίας» του Γιούργκεν Κλοπ (vids)

Γιούργκεν Κλοπ

i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Η πτώση της τελευταίας «αυτοκρατορίας» του Γιούργκεν Κλοπ (vids)

Κώστας Τόπας 11:03 - 26.04.2024

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει δει τρεις τίτλους να της ξεφεύγουν από τα χέρια μέσα σε μόλις 37 ημέρες και όπως όλα δείχνουν το «αντίο» του Γερμανού τεχνικού στους «Reds» δεν θα είναι ρόδινο.

Λένε ότι δεν υπάρχουν το «τέλειο αντίο», αν και στην περίπτωση του Γιούργκεν Κλοπ λίγα φινάλε θα μπορούσαν να φανταστούν τόσο σκοτεινά όσο αυτό. Από τότε που ο Γερμανός προπονητής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ το ερχόμενο καλοκαίρι, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει θολώσει όσο ποτέ άλλοτε, για να αποχαιρετήσει τη σεζόν της πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Εκείνη η 26η Ιανουαρίου κατά την οποία ο Γιούργκεν Κλοπ, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα «διάλειμμα» μετά από εννέα σεζόν στο τιμόνι της Λίβερπουλ φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Ο Γερμανός προπονητής ήταν ο κύριος «αρχιτέκτονας» της αναζωπύρωσης της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, οπότε η αποχώρησή του θα σημάνει μια ριζική αλλαγή στη δομή του συλλόγου.

Όλα έμοιαζαν να ξεκινούν ομαλά όταν μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του, η Λίβερπουλ κέρδισε ένα επικό τελικό στο Carabao εναντίον της Τσέλσι. Η νίκη του φαινόταν να προαναγγέλλει την αρχή ενός τέλειου αποχαιρετισμού για τον Κλοπ, αν και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει χειρότερα από τότε.

Δεν συγχωρούνται λάθη

Σε μια Premier League που δεν επιτρέπει λάθη, η Λίβερπουλ ήταν ένας από τους τρεις διεκδικητές που είχαν τα περισσότερα για να κατακτήσουν το αγγλικό πρωτάθλημα. Οι πολλαπλές αποτυχίες της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, η τελευταία αυτή την Τετάρτη (24/04) απέναντι στην «μισητή» αντίπαλό της στο ντέρμπι της Έβερτον, καθιστούν πρακτικά αδύνατο να παλέψει για την Premier League αυτή τη σεζόν. Οι «Reds» το είχαν στα χέρια τους, αν και δεν έχουν αντέξει την ασφυκτική πίεση τόσο της Άρσεναλ όσο και της Μάντσεστερ Σίτι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Λίβερπουλ έχασε τις ευκαιρίες της στο Κύπελλο Αγγλίας κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε έναν τρομερό προημιτελικό που μόλις βύθισε το ηθικό της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ. Η ήττα ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την ομάδα, η οποία κατέληξε να παρασύρει τα άσχημα συναισθήματά της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο Europa League, η καταστροφή μεγεθύνθηκε όσο ποτέ άλλοτε επί Κλοπ. Η ομάδα ηττήθηκε με βαρύ σκορ στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών κόντρα στην Αταλάντα στο Άνφιλντ (0-3). Στη ρεβάνς, δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη Λίβερπουλ, η οποία έτσι έχασε τις πιθανότητές της να παλέψει για τίτλους τη φετινή σεζόν.

Λίγοι αποχαιρετισμοί θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί πιο πικρούς από αυτόν που βιώνει ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ. Το χειρότερο δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά οι αισθήσεις μιας άψυχης ομάδας που δεν μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση αισιοδοξίας στους οπαδούς της. Ολο και λιγότερο απομένει για να τελειώσει η θητεία του Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ» και όπως όλα δείχνουν θα είναι ένας αποχαιρετισμός που θα τελειώσει χωρίς τίτλους.