Ο Φαν Ντάικ εκρήγνυται: «Είναι απαράδεκτο, έτσι δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο»

Φαν Ντάικ

i

© PrtScr

Ο Φαν Ντάικ εκρήγνυται: «Είναι απαράδεκτο, έτσι δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο»

Κώστας Τόπας 09:14 - 26.04.2024

Εξω φρενών ήταν ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ με την απόδοση της ομάδας του στο ντέρμπι απέναντι στην Έβερτον, από την οποία η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-0.

Η Λίβερπουλ έχασε μεγάλος μέρος των ευκαιριών της για τον τίτλο της Premier League, στο ντέρμπι με την Έβερτον όπου και γνώρισε την ήττα με 2-0Ο αρχηγός των «Reds», Βέρτζιλ Φαν Ντάικ αμφισβήτησε τη δέσμευση ολόκληρης της ομάδας του, αφού έδωσε μια κακή εικόνα στο «Γκούντισον Παρκ».

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, από πολλές απόψεις. Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να δει τις δικές του παραστάσεις. Όλοι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να επιστρέψουν αύριο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη σεζόν να τελειώσει έτσι». Σκληρή κριτική από τον αμυντικό για την απόδοση των συμπαικτών του σε ένα ματς που ήταν ζωτικής σημασίας για τη Λίβερπουλ προκειμένου να παραμείνει ζωντανή για τον κυνήγι του πρωταθλήματος.

«Ακόμα παλεύουμε και απομένουν παιχνίδια μετά από απόψε, αλλά αν παίξουμε όπως κάναμε συνολικά στο σημερινό παιχνίδι, δεν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε τον τίτλο. Δώσαμε την ευκαιρία στον διαιτητή να κάνει πολλά φάουλ όπως έκανε, παραδεχθήκαμε δεν ξέρω πόσες στημένες φάσεις παίχτηκαν, ένα από τα δυνατά του σημεία...», ανέφερε στη συνέχεια ο Ολλανδός αμυντικός των «Reds».

Η Λίβερπουλ είναι πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν. «Σε τέτοια παιχνίδια, το ελάχιστο είναι να παλεύεις. Αυτό μας έλειπε σε πολλές στιγμές: μικρές προκλήσεις, μερικές πάσες που δεν ήταν ξεκάθαρες... Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ο καθένας από εμάς πρέπει να σκεφτεί ότι δεν μπορείς να το δεχτείς. Μην αποδεχτείς τον τρόπο που αφήσαμε να τελειώσει η σεζόν μας. Αν παίζεις όπως κάναμε εμείς, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσεις τον τίτλο ούτε σου αξίζει να κερδίσεις την Premier League», ύψωσε τη φωνή του ο Van Dijk.

Ο θυμός του αμυντικού με την κακή απόδοση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ δεν τελείωσε εκεί: «Λοιπόν τώρα είναι η ώρα να ανακάμψουμε και να σηκωθούμε ξανά γιατί πρέπει να το κάνουμε για εμάς, τον σύλλογο και τους οπαδούς. Δεν είναι μόνο να βγεις έξω και να παίξεις το παιχνίδι σου, πρέπει να κάνεις πολλά περισσότερα. Δεν μπορείτε να επισημάνετε μόνο ένα πράγμα: αυτοπεποίθηση, απειρία, προκλήσεις, ίσως φόβο να κάνετε λάθη σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το πράγμα μας: να παίζουμε παιχνίδια, να βρίσκουμε τρόπους να κερδίζουμε, ακόμα και την τελευταία στιγμή...».