Η αποκάλυψη για τη μεταγραφή του Μέσι στη Μάντσεστερ Σίτι – Η απογοήτευση του Ρομπίνιο που περίμενε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αποκάλυψη για τη μεταγραφή του Μέσι στη Μάντσεστερ Σίτι – Η απογοήτευση του Ρομπίνιο που περίμενε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τσιακλής 20:47 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 06.12.2023

Η αποκάλυψη του Μαρκ Χιουζ για την επιθυμία του Μανσούρ να φέρει στη Μάντσεστερ Σίτι τον Λιονέλ Μέσι και το παρασκήνιο της απόκτησης του Ρομπίνιο.

Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Μαρκ Χιουζ, αποκάλυψε ότι ο σύλλογος προσπάθησε να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι την ίδια ημέρα που ο Σεϊχης Μανσούρ ολοκλήρωσε την εξαγορά του.

Ο Μανσούρ απέκρησε τη Μάντσεστερ Σίτι με 200 εκατομμύρια λίρες το 2008 κι αμέσως προσπάθησε να φέρει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον Χιουζ.

Ο νέος ιδιοκτήτης στόχευσε τον Μέσι, αλλά οι προσπάθειές του δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Έτσι, ήταν ο Ρομπίνιο η πρώτη υπογραφή μιας νέας εποχής στον σύλλογο.

Ο Χιουζ στο podcast των William Hill και Footy Accumulators, No Tippy Tappy Football ανέφερε: «Η πρώτη μέρα της ολοκλήρωσης της εξαγοράς από τον Μανσούρ ήταν έκπληξη για μένα, γιατί έπαιζα γκολφ! Έπαιζα με κάποιο από τα μέλη της ομάδας, διότι είχαμε ρεπό, αλλά λάμβανα τα τηλεφωνήματα από τον Γκάρι Κουκ, ο οποίος ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος εκείνη την εποχή, που μου έλεγε ότι η εξαγορά γινόταν και ότι ήθελαν έναν σούπερ σταρ να υπογράφει για να σηματοδοτήσει τη νέα ιδιοκτησία του κλαμπ.

«Απλώς με ρώτησαν, “ποιον θέλεις;”. Είχαν πολλές προσφορές για σχεδόν κάθε κορυφαίο παίκτη στον κόσμο. Είχαν κάνει προτάσεις για να δουν αν κάποιος θα δεχόταν, αλλά οι άνθρωποι ξεχνούν ότι εκείνη την εποχή, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ένας σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ στη μέση της βαθμολογίας. Από τη μέση μέχρι το τέλος, για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί παίκτες επειδή σκέφτονταν «Μάντσεστερ Σίτι, ποια;».

«Έκαναν όλες αυτές τις προσφορές και δεν συνέβαινε τίποτα, τότε ξαφνικά δέχθηκαν προσέγγινη από τον Ρομπίνιο και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπρεπε να προσπαθήσουμε να το πραγματοποιήσουμε και ήξερα τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη την εποχή, Μπερντ Σούστερ, οπότε ήμουν στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσω αν υπήρχε πιθανότητα να αφήσουν τον Ρομπίνιο να μας μιλήσει.

«Ήταν μια τρελή μέρα, υπήρχαν προσφορές για τον Λιονέλ Μέσι! Τελικά καταφέραμε να πάρουμε τον Ρομπίνιο. Ήταν μία κολασμένη μεταγραφή και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Πιθανότατα υπάρχει ένας κόκκος αλήθειας στη φήμη ότι ο Ρομπίνιο πίστευε ότι υπέγραφε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα δεν με αναγνώρισε όταν εμφανίστηκε, μάλλον περίμενε να δει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο αεροδρόμιο! Ίσως ήταν λίγο απογοητευμένος για να το πούμε».