«Σόου» του εορτάζοντα Μέσι κόντρα στον Νάτσο Σκόκο στο αποχαιρετιστήριο ματς του Μάξι Ροντρίγκες

Λιονέλ Μέσι

i

© PrtScr

«Σόου» του εορτάζοντα Μέσι κόντρα στον Νάτσο Σκόκο στο αποχαιρετιστήριο ματς του Μάξι Ροντρίγκες

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε χατ-τρικ στο φιλικό που διεξήχθη μεταξύ της Νιούελς Ολντ Μπόις και της εθνικής Αργεντινής στο αντίο του Μάξι Ροντρίγκες.

Tα ξημερώματα της Κυριακής στο «Estadio Marcelo Bielsa», ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να δώσει μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Να θυμίσουμε πως ο Pulga είχε τα γενέθλιά του χθες (24/6) και τα γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο. Στο φιλικό που διοργανώθηκε στο Ροζάριο προς τιμήν του Μάξι Ροντρίγκες που κρέμασε τα παπούτσια του στα 42 του χρόνια, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πέτυχε χατ-τρικ, απέναντι στον παλιό μας γνώριμο Νάτσο Σκόκο.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με μία απίθανη εκτέλεση φάουλ. Στο 36ο λεπτό διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με μία εντυπωσιακή λόμπα, ενώ ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ολοκλήρωσε το χατ-τρικ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από 42.000 θεατές, οι οποίοι έστησαν ένα ατελείωτο πάρτι. Ο θρύλος Μάξι Ροντρίγκες είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο με τον πιο ιδανικό τρόπο, ενώ τα συνθήματα για τα γενέθλια του Μέσι χάρισαν ακόμη μία όμορφη στιγμή στην βραδιά. Εκτός από τον Μέσι όμως, στο φιλικό πήραν μέρος κι άλλοι θρύλοι του ποδοσφαίρου, όπως οι Άνχελ Ντι Μαρία και Μαρτίν Ντεμιτσέλις.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την Αργεντινή να προηγείται με 4-2, ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Νιούελς έκανε την ανατροπή, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, να «κλειδώνει» τη νίκη με μία πανέμορφη λόμπα (6-4).

Μετά τη λήξη του ματς, ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για τις μαγικές στιγμές που έχει ζήσει τόσο εκείνος όσο και οι εκατομμύρια Αργεντίνοι τους τελευταίους μήνες.

«Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πέρασα τα γενέθλιά μου στο Ροσάριο, με την οικογένεια και τους φίλους μου. Είναι μάλιστα τα πρώτα γενέθλια που τα περνάω ως παγκόσμιος πρωταθλητής, οπότε είναι πολύ ξεχωριστά. Είναι πάντα ιδιαίτερο να βρίσκομαι στο Ροσάριο. Όπως είχα πριν πριν λίγο καιρό: ήταν η σειρά μας να γίνουμε πρωταθλητές κόσμου, αλλά πίσω μας ήταν εκατομμύρια εντυπωσιακοί παίκτες που έκαναν σπουδαία πράγματα με την εθνική ομάδα και που απλά δεν είχαν μπορέσει να πάρουν το Κύπελλο. 

Παρόλο που αυτό που κάναμε ήταν κάτι το μοναδικό, ο κάθε παίκτης ονειρεύεται αυτό που θα έρθει περισσότερο από ό,τι έκανε. Όταν λοιπόν έρθει η δική μου σειρά να αφήσω το ποδόσφαιρο, θα θυμάμαι και θα απολαμβάνω τα όσα έχω πετύχει πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιονέλ Μέσι.