Λιβάι Γκαρσία: Πόσα ματς έχει παίξει, πόσα έχει χάσει στη φετινή ΑΕΚ
i

© Intime

Λιβάι Γκαρσία: Πόσα ματς έχει παίξει, πόσα έχει χάσει στη φετινή ΑΕΚ

Οι τραυματισμοί έχουν αναγκάσει τον Λιβάι Γκαρσία να χάσει σχεδόν τους μισούς αγώνες της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν...

Από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης ο Λιβάι Γκαρσία φάνηκε πως δεν πάταγε καλά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Όσοι ήταν στην «OPAP Arena» και τον παρατηρούσαν ακόμα και σε φάσεις που δεν είχε την μπάλα ή δεν μάρκαρε κάποιον παίκτη κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ενώ η «σφραγίδα» μπήκε όταν ο Ματίας Αλμέιδα σήκωσε τον Πόνσε να κάνει «ζέσταμα» και στο ημίχρονο τον πέρασε στη θέση του 26χρονου επιθετικού.

Και η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ μετά το ματς με τους Θεσσαλονικείς έδειξε αυτό που είχε αρχίσει να φαίνεται ήδη από την Κυριακή (07/04) το απόγευμα. Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεδομένα θα απουσιάσει από το κυριακάτικο παιχνίδι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Άρη, ενώ το πιο πιθανό είναι πως δεν θα προλάβει ούτε και το ματς της επόμενης αγωνιστικής, πάλι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του ούτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μετά τα ματς με τον Άρη θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να δώσει το παρών στο ντέρμπι με τους «πράσινους» στην «OPAP Arena»...

Έχει λείψει σχεδόν από τα μισά ματς της ΑΕΚ

Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» βλέπουν τον πρώτο σκόρερ τους να... μπαίνει στα πιτς λόγω κάποιου τραυματισμού. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Γκαρσία αυτό το ρητό ισχύει, αφού με το... καλημέρα της σεζόν αντιμετώπισε το πρώτο του πρόβλημα (στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ στο Champions League), το οποίο τον ανάγκασε να μείνει εκτός δράσης για ένα διάστημα.

Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλοι τραυματισμοί για τον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, με αποτέλεσμα να χάσει πολλές αναμετρήσεις του Δικεφάλου. Εκ των οποίων αρκετές ήταν ευρωπαϊκές (στους ομίλους του Europa League) και άλλες ήταν ντέρμπι με τους ανταγωνιστές της. Ας δούμε αναλυτικά όμως πόσα παιχνίδια έχει χάσει και σε πόσα έχει παίξει φέτος ο Λιβάι Γκαρσία.

Από τους 42 αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο 26χρονος επιθετικός έχει παίξει στις 23 και δεν έχει δώσει το παρών στις 19. Δηλαδή, δεν έχει αγωνιστεί στο 45% των παιχνιδιών της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν. Σχεδόν στα μισά. Και μάλιστα, αυτοί οι αριθμοί προκύπτουν χωρίς να συμπεριλάβουμε τα ερχόμενα παιχνίδια με τον Άρη, στα οποία επίσης θα είναι εκτός...