Γιατί η UEFA αναφέρει «ΑΕΚ Arena» και όχι «OPAP Arena» το γήπεδο της ΑΕΚ

OPAP Arena

i

©Intime

Γιατί η UEFA αναφέρει «ΑΕΚ Arena» και όχι «OPAP Arena» το γήπεδο της ΑΕΚ

Sportal newsroom 11:34 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 10.04.2024

Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της για την διάθεση των εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League, αναφέρει πως η μεγάλη αυτή αναμέτρηση θα λάβει χώρα στην «AEK Αrena». Ποιος ο λόγος αυτής της ονομασίας.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα στο γήπεδο της ΑΕΚ, «OPAP Arena» την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00.

Μόνο που στην ανακοίνωση, οι άνθρωποι της ελληνικής Ομοσπονδίας ανέφεραν ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στην «AEK Αrena». Ο λόγος που ονομάζει την «OPAP Arena» με αυτή την ονομασία είναι διότι η UEFA δεν αναγνωρίζει ονομασίες στοιχηματικών εταιριών κι εμπορικές ονομασίες.

«Στη διάθεση των φιλάθλων τίθενται από την UEFA τα εισιτήρια του τελικού του Europa Conference League 2024, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην AEK Arena, την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00 ώρα Ελλάδας (21:00 CEST). H καταληκτική ημερομηνία αίτησης για αγορά εισιτηρίων είναι η Τρίτη 16 Απριλίου στις 12:00 ώρα Ελλάδας (11:00 CEST)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό θα λάβουν από 9.000 εισιτήρια η καθεμία, ενώ τα υπόλοιπα εισιτήρια προσφέρονται προς πώληση στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο μέσω του ακόλουθου συνδέσμου UEFA.com/tickets. Η τιμή των εισιτηρίων ξεκινάει από τα 25 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 125 ευρώ.

Fans First (για τους φιλάθλους των 2 ομάδων): 25 €
Κατηγορία 3: 45€
Κατηγορία 2: 85€
Κατηγορία 1: 125 €

-Τα εισιτήρια για θεατές ΑΜΕΑ κοστίζουν 25€. Όλα τα εισιτήρια διατίθενται στην τιμή Fans First και συνοδεύονται από ένα δωρεάν εισιτήριο για τον εκάστοτε συνοδό.

-Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι φίλαθλοι των 2 φιναλίστ θα λάβουν τα περισσότερα εισιτήρια και τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται με σειρά προτεραιότητας, αλλά μέσω κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί μετά την λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων.

-Τα εισιτήρια που διατίθενται στην πιο προσιτή οικονομικά κατηγορία, εν προκειμένω την Fans First, θα προορίζονται αποκλειστικά για φιλάθλους των 2 συλλόγων που αγωνίζονται στον τελικό. Η διαδικασία πώλησης και διάθεσης των εισιτηρίων που προορίζονται για τους οπαδούς των φιναλίστ ομάδων διευθετείται απευθείας από τους 2 φιναλίστ.

-Στις πύλες εισιτηρίων της UEFA για τον τελικό, οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να συμμετάσχουν στην κλήρωση ανεξάρτητα από τους φιναλίστ ή μόνο εάν η ομάδα τους προκριθεί. Για την κλήρωση, το ποσοστό εισιτηρίων θα κατανεμηθεί δίκαια μεταξύ αυτών των δύο ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αιτήσεων που ελήφθησαν από κάθε ομάδα.

-Τα εισιτήρια θα παραδοθούν στους κατόχους μέσω της εφαρμογής UEFA Mobile Tickets λίγες μέρες πριν από τον αγώνα. Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να κατεβάσουν την επίσημη εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη για χρήστες Android και iPhone. Η εφαρμογή επιτρέπει στους φιλάθλους να κατεβάζουν, να μεταφέρουν, να διατηρούν και να εκχωρούν εισιτήρια επισκεπτών με ασφάλεια οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Η ενότητα συχνές ερωτήσεις της εφαρμογής περιλαμβάνει βίντεο σχετικά με τον τρόπο χρήσης των εισιτηρίων για κινητά.

-Τα υπόλοιπα εισιτήρια εκτός αυτών των κατανομών θα κατανεμηθούν στην τοπική οργανωτική δομή, τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, τους εμπορικούς συνεργάτες, τους ραδιοτηλεοπτικούς παρόχους και την UEFA.

*Υπογραμμίζεται ότι στον ίδιο σύνδεσμο μπορείτε να αιτηθείτε την αγορά εισιτηρίων και για τους 5 επερχόμενους διασυλλογικούς τελικούς της UEFA: Champions League, Europa League, Europa Conference League, Women’s Champions League, Super Cup.