Σφοδρή επίθεση Λιζαραζού σε Λουίς Ενρίκε: «Εχει στάση μαστροπού»

Μπισεντέ Λιζαραζού & Λουίς Ενρίκε

i

PrTScr

Σφοδρή επίθεση Λιζαραζού σε Λουίς Ενρίκε: «Εχει στάση μαστροπού»

Κώστας Τόπας 15:12 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:01 - 20.05.2024

Σκληρή κριτική δέχθηκε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε, από τον Γάλλο θρύλο του ποδοσφαίρου, Μπισεντέ Λιζαραζού.

Ο Μπισεντέ Λιζαραζού, πρώην Γάλλος διεθνής αμυντικός, δεν δάγκωσε τη γλώσσα του όταν μιλούσε για τον Λουίς Ενρίκε μετά τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν στους ημιτελικούς του Champions League από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο πρώην παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Μπάγερν Μονάχου, μεταξύ άλλων συλλόγων, ήταν πολύ σκληρός με τον Λουίς Ενρίκε στις δημόσιες δηλώσεις του πριν από τους αγώνες με τη γερμανική ομάδα.

«Από την κλήρωση ήταν σίγουροι ότι θα έφταναν στον τελικό. Μου φάνηκε έλλειψη σεβασμού προς την Ντόρτμουντ. Αν και είχαν ήδη χάσει 1-0 και είχαν υποφέρει, ο Λουίς Ενρίκε είπε ότι η μόνη έκφραση που ήξερε να πει "On va gagner" ("Θα κερδίσουμε" αυτή είναι μια αλαζονική στάση επίδειξης. Μια στάση μαστροπεία», δήλωσε ο Λιζαραζού στο «Franceinfo». Επιπλέον, ο πρώην ποδοσφαιριστής πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσεις το τίμημα απέναντι σε μια ομάδα που κέρδισε τη μάχη τακτικής και στα δύο παιχνίδια».

Στη Γαλλία, τα δύο μέλη που πληρώνουν τα περισσότερα για τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά αυτού του Champions League είναι ο Λουίς Ενρίκε και ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Ισπανός προπονητής και το αστέρι της παριζιάνικης ομάδας, που θα αποχωρήσει από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι, βρίσκονται στο επίκεντρο όλης της κριτικής από τον γαλλικό Τύπο και τους αναλυτές.

Ο Ντανιέλ Ριόλο, Γάλλος δημοσιογράφος, επέκρινε κι αυτός με τη σειρά του δριμύτατα τον Λουίς Ενρίκε, λέγοντας ότι:

«Η ιδιοφυΐα στον πάγκο δεν έχει βρει τη λύση. Αν και ο κόσμος μου είπε ότι η λύση θα ερχόταν από τη συλλογικότητα. Η διάθεση, από την πρώτη μέρα που το είπα, ήταν έτσι. Η διάθεση βελτιώθηκε, αλλά η ομάδα, το παιχνίδι... Τι ήταν τακτική; Θέλω ο κόσμος να σταματήσει να λέει ότι ο Λουίς Ενρίκε είναι ιδιοφυΐα. Ο Τέρζιτς του έδωσε ένα μάθημα σε δύο παιχνίδια για να πει ότι είναι ιδιοφυΐα».

«Η Ντόρτμουντ μπορεί να μην είναι εξαιρετική, αλλά είναι εξαιρετικά έξυπνη. Ο Τέρζιτς είναι ένας άνδρας που κανείς δεν ξέρει, που θεωρείται τοπικός προπονητής. Αλλά η ομάδα του είναι εξαιρετικά έξυπνη. Έχουμε μια ιδιοφυΐα, αυτοί έχουν τον Τέρζιτς. Εφάρμοσε μια αρκετά απλή τακτική και πήγε πολύ καλά. Το να είσαι έξυπνος είναι επίσης πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο.

Έχουμε ζήσει πολλούς αποκλεισμούς της Παρί. Τις περισσότερες φορές μετά τους αποκλεισμούς, ήμουν θυμωμένος. Τώρα δεν είμαι θυμωμένος, είμαι γεμάτος απογοήτευση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να ληφθούν, αλλά δεν υπάρχει θυμός. Αυτό που έλειπε και στα δύο παιχνίδια ήταν η τεχνική στιγμή. Θα γίνει λόγος για τα δοκάρια και τα δοκάρια, γιατί σε δύο παιχνίδια είναι πολλά, αλλά δεν ήταν ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Υπήρχαν επίσης πολλά λάθη που συσσωρεύτηκαν και προκάλεσαν πάρα πολλά λάθη», κατέληξε.