Λουίς Ενρίκε: «Αν φοβάσαι αυτό τότε πρέπει να τρέξεις στο πάρκο με τη γυναίκα σου»

Λουίς Ενρίκε

i

© PrtScr

Λουίς Ενρίκε: «Αν φοβάσαι αυτό τότε πρέπει να τρέξεις στο πάρκο με τη γυναίκα σου»

Κώστας Τόπας 09:46 - 07.01.2024

Ενόψει της αναμέτρησης Κυπέλλου με την Ρεβέλ, ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε στάθηκε στους τραυματισμούς και τις απουσίες που έχει η ομάδα του.

Εκτός από τους τραυματίες, από την επιλογή για τον αγώνα κυπέλλου της Κυριακής (07/01, 21:45) κόντρα στη Ρεβέλ, λείπουν ο τερματοφύλακας Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο αμυντικός Μαρκίνιος και ο επιθετικός Ουσμάν Ντεμπελέ για την Παρί Σεν Ζερμέν. 

Αυτό βέβαια δεν ανησυχεί τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος βέβαια θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, όπως το να ξεκουράσει τον Κιλιάν Εμπαπέ, αφήνοντας τον Γάλλο αστέρα στον πάγκο.

«Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Παίζουμε μόνο τέσσερα παιχνίδια τον Ιανουάριο. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιδανική ευκαιρία για να του δώσω λίγη ξεκούραση, αλλά μπορεί επίσης απλώς να παίξει», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λουίς Ενρίκε θέλει να διασφαλίσει ότι η Παρί δεν υποτιμά τον αντίπαλό της. «Αν φοβάσαι τους τραυματισμούς, πρέπει να πας να τρέχεις στο πάρκο με τη γυναίκα σου», έκανε μια ιδιαίτερη σύγκριση ο 53χρονος τεχνικός των Παριζιάνων. «Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε στα καλύτερά σας σωματικά και ψυχικά. Το ότι παίζουμε με ομάδα χαμηλότερου επιπέδου δεν έχει σημασία. Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για μένα. Πρέπει να κερδίσουμε και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου του τροπαίου με την Παρί (το γαλλικό Σούπερ Καπ), ο Λουίς Ενρίκε ξεκαθάρισε ότι θέλει να κερδίσει και το Coupe de France. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν προετοιμάζεται για τη ζωή χωρίς τον Εμπαπέ
LIGUE 1

14:51 - 06.01.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν προετοιμάζεται για τη ζωή χωρίς τον Εμπαπέ

Οι ιθύνοντες της Παρί Σεν Ζερμέν είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια του Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά το σύνθημα στις τάξεις των Παριζιάνων είναι ότι «κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο», γι' αυτό και όλα παραμένουν ανοικτά για το μέλλον του 24χρονου επιθετικού.

«Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτή τη διοργάνωση όπως κάθε άλλη, γνωρίζουμε τη σημασία αυτού του βραβείου. Είναι ένα σοβαρό ματς», είπε ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Παρί μπορεί να μπει στο μεταγραφικό παζάρι λόγω του τραυματισμού του Μίλαν Σκρίνιαρ. Ο Σλοβάκος αμυντικός χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και είναι πιθανό να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.