Λουίς Ενρίκε: «Ο Εμπαπέ είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και δεν υπάρχει αμφιβολία»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Λουίς Ενρίκε: «Ο Εμπαπέ είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και δεν υπάρχει αμφιβολία»

Κώστας Τόπας 09:00 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 20.09.2023

Το εγκώμιο του Κιλιάν Εμπαπέ έπλεξε ο Λουίς Ενρίκε, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να έχει τον Γάλλο αστέρα στα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Champions League, κερδίζοντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ (2-0) το βράδυ της Τρίτης (19/09) . Οι Παριζιάνοι επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στο δεύτερο ημίχρονο με ένα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κιλιάν Εμπαπέ για να έρθει ο Ασράφ Χακίμι και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Αυτό έκανε τον Λουίς Ενρίκε να ενθουσιαστεί με την ομάδα του και τον Κιλιάν Εμπαπέ όταν κλήθηκε να απαντήσει σε μια ερώτηση σχετικά με τις πιθανότητες του Γάλλου επιθετικού του να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα φέτος.

«Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι η ανθρώπινη του ποιότητα, είναι χαρά να τον έχω στα αποδυτήρια, έχει πάντα ένα χαμόγελο, είναι πολύ σημαντικό για την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει έναν ηγέτη τέτοιου διαμετρήματος. Είναι ένας παίκτης με θετική νοοτροπία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός των Παριζιάνων.

Ωστόσο, ο Γάλλος διεθνής επιθετικός (71 συμμετοχές, 40 γκολ) δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Ο Λιονέλ Μέσι είναι το μεγάλο φαβορί για να προσφέρει στον εαυτό του ένα όγδοο ατομικό βραβείο μετά τη στέψη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η λίστα των 30 υποψηφίων αποκαλύφθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου και το όνομα του νικητή θα γίνει γνωστό στις 30 Οκτωβρίου. Το 2022, ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο πρώτος Γάλλος που κέρδισε το ιερό «δισκοπότηρο» μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1998.