«Πάτησε» την Ντόρτμουντ και μόνη πρώτη με το καλημέρα η Παρί!
i

© Photo by ANP via Getty Images

«Πάτησε» την Ντόρτμουντ και μόνη πρώτη με το καλημέρα η Παρί!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:57 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 20.09.2023

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο η Παρί Σεν Ζερμέν «καθάρισε» την Ντόρτμουντ με 2-0 στο «Παρκ ντε Πρενς» και τώρα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο γκρουπ της μετά την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Άλλη Παρί στο Champions League! Στη Γαλλία μπορεί να μην έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα, όμως στα... αστέρια η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε με το δεξί, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 2-0 επί της Ντόρτμουντ στο «Παρκ ντε Πρενς» για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει την υπεροχή. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 14ο λεπτό από τους Βεστφαλούς, όταν ο Μάλεν εξαπέλυσε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ντοναρούμα του είπε όχι. Έπειτα από πέντε λεπτά, απάντησαν οι Παριζιάνοι, «αγγίζοντας» το προβάδισμα, με τον Βιτίνια να τραντάζει το δοκάρι.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε άρχιζε σιγά σιγά να αποκτά τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο 39' είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντεμπελέ να επιχειρεί ένα σουτ μετά από ένα εξαιρετικό σπριντ, αλλά ο Κόμπελ με μία εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 0-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους, που κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σίλε. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κόμπελ και έκανε το 1-0 στο 49ο λεπτό. Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη έδωσε ψυχολογία στη γαλλική ομάδα, που την εκμεταλλεύτηκε και στο 58' πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Βιτίνια βρήκε τον Χακίμι μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός έγραψε το 2-0.

Όρθια η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»!
CHAMPIONS LEAGUE

21:42 - 19.09.2023

Όρθια η Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο»!

Η Μίλαν δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες της και η Νιούκαστλ κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ιταλία στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Από 'κει και έπειτα, η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μάταια. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ένα δοκάρι με τον Γκίτενς στο 79', ενώ στο 90+6' δέχτηκε και τρίτο γκολ από τον Ράμος, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Κάπως έτσι, το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα, που μετά το «Χ» ανάμεσα σε Μίλαν και Νιούκαστλ στο «Σαν Σίρο», έφερε την Παρί μόνη πρώτη στον έκτο όμιλο του Champions League.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Ερναντές (88’ Ντανίλο), Βιτίνια (80’ Λι), Ζαΐρ, Εμερί, Ουγκάρτε, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Κολό Μουανί (80’ Ράμος).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ζίλε, Ριέρσον, Τσαν (71’ Μπινό Γκιτένς), Ζάμπιτσερ (14’ Ενμετσά), Μπραντ (61’ Ρόις), Βολφ (71’ Μπενσεμπεϊνί), Μάλεν (61’ Φίλκρουγκ), Αντεγέμι.