Ρατσιστικά συνθήματα και ήχοι μαϊμούς από τους οπαδούς της Γιουβέντους στον Λουκάκου (vid)

Ρομέλου Λουκάκου

i

Ρομέλου Λουκάκου/PrtScr

Ρατσιστικά συνθήματα και ήχοι μαϊμούς από τους οπαδούς της Γιουβέντους στον Λουκάκου (vid)

Κώστας Τόπας 09:12 - 05.04.2023

Ο Ρομέλου Λουκάκου έγινε αποδέκτης ρατσιστικών ύβρεων, μετά το γκολ που πέτυχε για να ισοφαρίσει για λογαριασμό της Ίντερ στο ντέρμπι με την Γιουβέντους, προτού δει τη δεύτερη κίτρινη για τον πανηγυρισμό του κι αποβληθεί.

Ίντερ και Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Coppa Italia και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Τζουσέπε Μεάτσα». Οι «νεραντζούρι» παρουσιάστηκαν πολύ ανώτεροι από τη γηπεδούχο, ωστόσο πήραν την ισοπαλία λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με τον Ρομελού Λουκάκου, ο οποίος έγινε αποδέκτης ρατσιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς των «μπιανκονέρι». 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Βέλγος επιθετικός πανηγύρισε βάζοντας το δάχτυλό του μπροστά στη μύτη του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... σιωπάσει την Curva Sud της Γιουβέντους και προκαλώντας καυγά με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. 

Μάλιστα, ο Λουκάκου εθεάθη να λέει κάτι προς τους οπαδούς της «βέκια σινιόρα», με το Football Italia να αναφέρει ότι είπε «muto» που μεταφράζεται περίπου σαν «βούλωσέ» το. Πάντως ο ρέφερι του αγώνα, αποφάσισε να τιμωρήσει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βέλγο στράικερ πιστεύοντας ότι ο πανηγυρισμός του ήταν προκλητικός.

Από την πλευρά της, η Roc Nation, η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Λουκάκου, καταδίκασε με ανακοίνωσή της τις «κατάπτυστες» ρατσιστικές ύβρεις.

«Τα σημερινά ρατσιστικά σχόλια προς τον Λουκάκου από τους οπαδούς της Γιουβέντους στο Τορίνο ήταν κατάπτυστα και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ο Ρομέλου σημείωσε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέναλτι, δέχθηκε εχθρικές και αηδιαστικές ρατσιστικές προσβολές. Πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο που πανηγύριζε στο παρελθόν τα γκολ. Η αντίδραση του διαιτητή ήταν να δώσει κίτρινη κάρτα. Ο Ρομέλου αξίζει μια συγγνώμη από τη Γιουβέντους και περιμένω από τη Λίγκα να καταδικάσει αμέσως τη συμπεριφορά αυτής της ομάδας οπαδών της Γιουβέντους. Οι ιταλικές αρχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό, αντί να τιμωρήσουν το θύμα. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου συμμερίζεται το ίδιο συναίσθημα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.