Βόμβες Λουτσέσκου: «Δεν θα κερδίσουμε τίτλο φέτος - Έχουν καθυστερήσει οι μεταγραφές»

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Βόμβες Λουτσέσκου: «Δεν θα κερδίσουμε τίτλο φέτος - Έχουν καθυστερήσει οι μεταγραφές»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:07 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 06.07.2023

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας του μετά το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Στεάουα και σχολίασε τον μεταγραφικό σχεδιασμό του φετινού καλοκαιριού.

Στο περιθώριο του πρώτου φιλικού αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Στεάουα, το οποίο έληξε ισόπαλο (1-1), ο προπονητής του «Δικεφάλου» μίλησε σε ΜΜΕ της Ρουμανίας και στάθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, ο 54χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπάρχει στην ενίσχυση των «ασπρόμαυρων», ενώ επίσης επισήμανε την απαισιοδοξία του σχετικά με τους στόχους της επερχόμενης σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου: 

«Περίμενα η Στεάουα να είναι πιο καλή και να μας επιτεθεί περισσότερο, δεδομένου πως εμείς βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της προετοιμασίας. Είχαμε πολλούς νεαρούς παίκτες σήμερα (σ.σ. χθες) και όμως κυριαρχούσαμε στο παιχνίδι την περισσότερη ώρα», ανέφερε αρχικά ο Λουτσέσκου, ενώ στη συνέχεια σχολίασε τους στόχους της φετινής σεζόν: «Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη, έχουμε καθυστερήσει τις μεταγραφές, η ομάδα έχει συμπληρωθεί με άπειρους ποδοσφαιριστές. Έμεινα στον ΠΑΟΚ παρ’ όλο που δεν κερδίσαμε κάποιο τρόπαιο την περασμένη σεζόν. Πιθανότατα οι άνθρωποι του συλλόγου εκτίμησαν τη δουλειά μου, πέρα από τα αποτελέσματα των αγώνων που βλέπει το κοινό».

Να σημειωθεί πως μετά τη λήξη του φιλικού, ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε και στα ελληνικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας το θέμα της παραχώρησης του Ίνγκασον: «Είναι ένα πρώτο φιλικό, είχαμε ποδοσφαιριστές με μεγάλη αποχή όπως οι Τσιγγάρας, Μουργκ, Μιχαηλίδης, ο Νάρεϊ είχε ένα πρόβλημα, δοκιμάζουμε και κάποιους άλλους παίκτες, Λυπάμαι γιατί ίσως μπορούσαμε να κερδίσουμε και κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου όπως θα το θέλαμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, έχουν επιστρέψει οι Ζίβκοβιτς, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας, θα επιστρέψει και ο Κοτάρσκι σε λίγες ημέρες. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς πίεσης γιατί έχουμε αργήσει. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο deadline για το πότε θα έρθουν παίκτες. Θα προσπαθήσω να δώσω την ισορροπία και τα μηνύματα αυτοπεποίθησης στην ομάδα. Έχουμε δει αρκετούς ποδοσφαιριστές που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν μπόρεσαν να έρθουν. Είτε λόγω της τιμής τους, είτε γιατί δεν ήθελαν οι ίδιοι να έρθουν. Κοιτάζουμε ακόμη ποδοσφαιριστές, ήμουν άτυχος λόγω του Euro K19, ήταν καλή ευκαιρία για τον Τζίμα να βρεθεί μαζί μας. Όταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει, είναι δύσκολο να τον κρατήσεις. 

Ο λόγος που οι Αουγκούστο και Βιεϊρίνια δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ
CONFERENCE LEAGUE

09:08 - 06.07.2023

Ο λόγος που οι Αουγκούστο και Βιεϊρίνια δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ

Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπεϊτάρ, ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αουγκούστο και Βιεϊρίνια λόγω της περσινής αποβολής τους.

Με πήρε τηλέφωνο 10 ημέρες πριν ζητώντας μου να τον βοηθήσω να πουληθεί. Μου εξήγησε τους λόγους που ήθελε να γίνει η μετεγγραφή. Ένα μεγάλο συμβόλαιο και μία ομάδα κοντά στη χώρα του. Θεωρούσε ότι έδωσε τα πάντα στον ΠΑΟΚ, είναι αληθές αυτό, μας βοήθησε πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να πούμε πάρα πολλά. Είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Εκόνγκ και θα ξεκινήσει αύριο δουλειά».