Απίθανο: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσλαμβάνει έναν Έλληνα για επικεφαλής του νομικού της επιτελείου!

Γρηγόρης Ιωαννίδης

i

© PrtScr

Απίθανο: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσλαμβάνει έναν Έλληνα για επικεφαλής του νομικού της επιτελείου!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:06 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 21.04.2024

Από το ερχόμενο καλοκαίρι, το νομικό επιτελείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει... άρωμα Ελλάδας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ψωνίζει» από Ελλάδα!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «dikisports», τη διεύθυνση του νομικού επιτελείου της αγγλικής ομάδας αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου ο δικηγόρος και καθηγητής αθλητικού δικαίου, Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο οποίος ολοκληρώνει τον Ιούνιο τη συνεργασία του με τη FIFA.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Ιωαννίδης

Ο νομικός έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και σε νεαρή ηλικία μετακόμισε για σπουδές στη «γηραιά αλβιώνα», ενώ είναι διδάκτωρ αθλητικού δικαίου στο μεγάλο νησί και στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Έχει υπάρξει νομικός εκπρόσωπος του Ρίο Φέρντιναντ, αλλά και συνήγορος υπεράσπισης των Κεντέρη και Θάνου στις περιβόητές τους υποθέσεις ντόπινγκ, ενώ επίσης είναι εξειδικευμένος στα θέματα του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS).

Έχει χειριστεί δεκάδες υποθέσεις μεγάλων αθλητών εντός των δικαστικών αιθουσών, βγάζοντας «νοκ άουτ» τους αντιπάλους του. Ως δικηγόρος, κάνει … πρωταθλητισμό, θέτοντας ολοένα και πιο ψηλά τον πήχη, ενώ ως ακαδημαϊκός υπερασπίζεται την αξία της εξειδίκευσης σ’ έναν ιδιαίτερο τομέα του δικαίου, το αθλητικό δίκαιο.

Πριν καλά-καλά πατήσει το «κατώφλι» των 40 του χρόνων, ο Έλληνας δικηγόρος και λέκτορας Αθλητικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ ψηφίστηκε από το έγκυρο βρετανικό περιοδικό «Sports Business International» ως ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον πλανήτη, με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο.

«Είναι σημαντική αναγνώριση, επειδή είναι ένα περιοδικό μεγάλου κύρους. Είναι σημαντικό ακόμη το ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά ονόματα στον ίδιο κατάλογο, όπως αυτό του Μαρκ Γκέι (δικηγόρου της IAAF στην υπόθεση Κεντέρη- Θάνου)», ανέφερε στις δηλώσεις του.